‘Yollardaki çukurları giderin’

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem koltuğunu bir saatliğine Gülerçin İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Gizem Özalp’e devrett

Çerkezköy 20.04.2012 20:12:00 0
‘Yollardaki çukurları giderin’
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu bir süreliğine Özel Gülerçin İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Gizem Özalp’e devretti.
MİNİK BAŞKAN KOLTUĞU DEVRALDI
Dün saat 10.00’da başlayan koltuk tesliminde Minik Başkan Gizem Gökalp belediyeye geç gelince, Kaymakamlık koltuğuna oturan 75.Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Melisa Tuğba Keskin’in telefonuna Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem cevap verdi. Kaymakam Keskin, yollardaki çukurların düzeltilmesini isterken, Başkan Ali Ertem de bu konuda gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.
FEN İŞLERİ MÜDÜRÜNE TALİMAT VERDİ
Daha sonra arkadaşları Özel Gülerçin İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi Azra Bıltır, üçüncü sınıf öğrencisi Efe Anıl Öztürk ve öğretmeni İlker Teber ile belediye başkanlığına gelen Gizem Özalp, başkanlık koltuğunu devraldı. Çocuk parklarının daha düzenli olmasını isteyen minik başkan Gizem Özalp, Belediye Fen İşleri Müdürü kemal Gümüş’ü çağırarak, parklardaki oyun gruplarının yenilenmesi ve çukur yolların düzenlenmesi yönünde talimat verdi. Bunun üzerine Başkan Özalp’e açıklama yapan Kemal Gümüş “Çerkezköy’de çamurlu yolumuz yok. Haziran’da başlayacağımız asfaltlama çalışmasına hazırlanıyoruz. 100 bin metre de kaldırım çalışması yapacağız. Yaz sonunda Çerkezköy’de yollarla ilgili sıkıntı kalmayacak” dedi.
“BENİM EN KÜÇÜK ARKADAŞIM SENSİN”
Kaymakamlık koltuğunu devralan Melisa Tuğba Keskin’i de arayan Başkan Özalp, Kaymakam Keskin’in okullarla ilgili talebi karşısında gereğini yapacaklarını söyledi. Gizem Gökalp’e “Benim en küçük arkadaşım sensin” diyen Başkan Ertem, Gökalp’ten zaman zaman belediyeyi ve kendisini ziyaret etmesini istedi. Büyüyünce sınıf öğretmeni olmak istediğini ama belediye başkanı da olabileceğini söyleyen Başkan Özalp, daha sonra başkanlık koltuğunu arkadaşı 8 yaşındaki Azra Bıltır’a bıraktı. Yolların düzeltilmesini isteyen yeni başkan Azra Bıltır da yolların düzeltilmesini ve düzensiz, plansız evlerin yıkılarak yeniden yapılmasını istedi.
“ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİNİ İSTİYORUZ”
Evlerde de kömür yerine doğalgaz kullanılmasını isteyen Başkan Bıltır “Çerkezköy’de çevre kirliliğinin önlenmesini istiyoruz” dedi. Başkanlık koltuğuna son olarak 9 yaşındaki Efe Anıl Öztürk oturdu. Minik başkan Öztürk geri dönüştürülebilen artıkların evde ayrıştırılması konusunda halkın bilinçlendirilmesini istedi. Halkın bilinçlendirilmesi için çalışma yaptıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Ama yeterli olamıyoruz. Belediyenin yanında herkesin buna katkı vermesi lazım. Okullarda bu konuda bilinçlendirme çalışması yapılmalı. Kaymakamlı, basın ve sivil toplum kuruluşlarının da duyarlı olması gerekiyor. Geri dönüştürülen atıkların ülke ekonomisine para olarak döneceğini bilinmesi lazım. Geri dönüştürülebilen atıkları çöpe atarak milli servetimizi yok etmeyelim” dedi.
“İHTİYAÇ SAHİBİ İNSANLARA YARDIM EDİLMELİ”
Minik başkan Öztürk, ihtiyaç sahibi insanlara da maddi manevi yardımda bulunulmasını istedi. Bunun üzerine konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem her hafta encümen toplantısı yaptıklarını, bu toplantılarda vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirdiklerini belirterek “İhtiyaç sahibi vatandaşlara yardımda bulunuyoruz. Paraya ihtiyacı olanlara para veriyoruz, ev eşyası ihtiyacı olanların da bu ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi kimseyi geri çevirmiyoruz” diye konuştu.
“ÇOK ÇALIŞIN BAŞARILI OLUN”
Öğrencilere ‘çok çalışın, çok okuyun ve başarılı olun’ tavsiyesinde bulunan Ertem “Anne babalarınızı ve öğretmenlerinizi de üzmeyin” dedi. Başkanlık koltuğunu yeniden devralan Ertem, günün anlam ve önemi dolayısıyla öğrencilere ve öğretmenlerine çeşitli hediyeler vererek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber / Gülveren VATANSEVER 


0282 726 91 91
0282 747 65 10