CHP'ye ‘Dönmez’ neşteri

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kongresi dün saat 11.00’da Koray Düğün Salonu’nda yapıldı.

Çerkezköy 22.04.2012 20:49:00 0
CHP

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kongresi dün saat 11.00’da Koray Düğün Salonu’nda yapıldı.

 

DİVAN KURULU OLUŞTURULDU

 

Kongrede divan kurulu başkanlığına Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Divan Kurulu Başkan Yardımcılığına Nurtekin Erol ve Hatice Portakal seçildi. Programda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’in selam konuşması davetlilere okundu. Konuşmanın ardından davetliler ayakta alkışladı. Toplantıda faaliyet raporu, hesap raporu ve tahmini bütçe oy birliği ile kabul edildi.

 

“VAHAP AKAY’I SİYASETÇİ OLARAK GÖRMÜYORUM”

 

Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Dr.İsmail Doğaroğlu “Türk insanının Mustafa Kemal Atatürk’ü, Pir Sultan Abdal’ı ve Deniz Gezmiş’i örnek alması gerekiyor. Sünni, Ermeni, Trakyalı, Karadenizliyim. Hepsiyle her zaman gurur duyuyorum. Ben Mustafa Kemal’in yolunda Pir Sultan’ın dik duruşunda yürüyeceğime inanıyorum” dedi. Vahap Akay’ın siyasetten anlamadığını savunan Doğaroğlu  “Vahap Akay son anda birden bire ortaya çıktı. Çok iyi birisin ama siyaseten anlamadığını görüyorum. Yönetimdeki arkadaşlarına söylediğin gibi sırtındaki kamburlarla devam ettiğin sürece asla kendin olamayacaksın. Deli dolu aklınla hareket ediyorsun. Birilerinin aklı ile hareket etmiyorsun” dedi.

 

İKİSİNİ DE KUCAKLAYALIM

 

Dr.İsmail Doğaroğlu’nun ardından konuşan Eski Milletvekili Adayı Hasan Demir de “Türkiye’de iktidara yürümenin tek yolu dostlarımızı kucaklamalıyız. Biz Çerkezköy siyasetinde partimizi iktidara taşıyamıyorsak hiçbir şeyi yapamıyoruz demektir. Mezheplere göre siyaset yapmamamız gerekiyor. İki arkadaşımızı kucaklayarak bu mesajı vermek gerekiyor. Ben birlik ve beraberlik içinde ve dayanışma içinde Çerkezköy’ü iktidara taşıyacağımıza inanıyorum. Sonuna kadar kol kola devam edeceğiz” diye konuştu.

 

HEDEFİMİZ İKTİDAR OLMAKTIR

 

27 aylık görevi süresinde Çerkezköy’de üç ilçe başkanı ile çalıştığını ifade eden CHP İl Başkanı Kadir Albayrak da Çerkezköy’ün referandumda yüzde 52.4 hayır oyu çıkardığını ve bunun da yönetimin başarısı olduğunu ifade ederek “2011 yerel seçimlerinde ise yüzde 13.4 oyumuzu artırarak Çerkezköy’de yüzde 32.4 oy almıştır. Bu başarıyı gerçekleştiren teşkilata teşekkür ediyorum. Yeni hedef 2014 yerelde 2015’de genelde seçimleri kazanmaktır. Biz sonuna kadar Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Hedefimiz ise iktidar olmaktır” dedi.

 

BİZLER CHP’NİN NEFERLERİYİZ

 

Tekirdağ’da son ilçe kongresinin Çerkezköy’de olduğunu ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de CHP’nin bir ulusun çınarı olduğunu ve çınarın köklerinin toprağın derinliklerine kadar indiğini belirterek “Bu köklerin içersinde Anadolu’nun bütün kültürleri vardır. Çerkezköy’de ayrımcılık olmadığını gördüm. O çınar altında huzurlu, kardeşçe ve dostça yaşayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu salonda da birlik ve beraberliğin olduğunu gördüm. Kimsenin ne fazlası ne eksiği vardır. Herkes eşittir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisinin neferiyiz. Aynı amaçta yorulduk. Tekirdağ özellikle Çerkezköy birliğin ve beraberliğin sembolü olmuştur” dedi.

 

KAZANAN CHP VE ÇERKEZKÖY OLACAKTIR

 

CHP’nin din, dil, inanç ve mezhep ayrımcılığı yapmadan, bu ülkenin topraklarında doğduğunu ve bu topraklarda Mustafa kemal Atatürk’ün siyasetini yaptıklarını belirten Köprülü “Çerkezköy Trakya ve Anadolu’ya örnek olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Çerkezköy’den şunu istiyorum. Bir milletvekilinin görevi birinin kolundan tutup onu kaldırmak değildir, Milletvekilinin görevi iki aday varsa iki adayın da elini havaya kaldırıp kazanının Cumhuriyet Halk Partisi ve Çerkezköy’ün olmasını sağlamaktır. Cumhuriyet Halk Partisinde ihtiyacımız kardeşliktir” diye konuştu.

 

“CHP’Lİ OLMAK YÜREK VE CESARET İSTER”

 

Yerel ve genel seçimlerde Çerkezköy’e büyük görev düştüğünü ifade eden Köprülü “Çerkezköy verdiği oyla Büyükşehir Belediyesinin başkanını seçecektir. Tekirdağ’da CHP’li Belediye Başkanlığını getirme zorunluluğu var. Bugün iki adayla seçime giriyoruz. İkisi de birbirinden değerlidir. İkisinin de partiye katacağı çok şey vardır. Kim kazanırsa kazansın partim adına tek beklentim var. Hedefimiz 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığına 6 ok bayrağını dikmeleridir. Cumhuriyet Halk Partili olmak yürek ve cesaret ister” dedi. 

 

ÜLKENİN CHP’YE İHTİYACI VAR

 

4+4+4 eğitim sistemine de değinen Köprülü, bu sistem ile çocukların ve ülkenin geleceği olan evlatların geleceklerinin karartıldığını savunarak “”AKP’nin amacı dindar bir nesil yetiştirmektir. AK Parti Cumhuriyeti, Atatürk’ü, Atatürk’ün oluşturduğu laik demokrasi ve çağdaş Türkiye’yi karşı bir millet yetiştirmek istiyor. Dindar neslin çocuklarını küçük yaşlarda beyinleri yıkıyorlar. Türkiye’de dindar eğitim ve nesiller yetiştirmenin ötesinde Kuran-ı Kerim ve Hazreti Muhammed bizim için kutsaldır. Bu değerleri basitleştiriyorlar. Buna karşı çıkmaya devam edeceğiz. Ülkenin Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı vardır” ifadesini kullandı.

 

CHP TEŞKİLATININ ZEMİNİ ÇOK SAĞLAM

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de Çerkezköy’de 2009 yerel seçimlerini kıl payı kaybettiklerini belirterek “CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatının zemini artık çok sağlam. Bu binanın üzerine sağlam bina inşa etmek zorundayız. Sağlam yere çürük inşa edilmez. İki değerli adayımız var. Sağlam binayı inşa etmek zorundadır. Çerkezköy ilçe teşkilatının sorumluluğu da budur. Kim çıkarsa çıksın bu sağlam binayı en güzel şekilde icra edip bayrağımızı dalgalandıracaktır” dedi.

 

KİN VE NEFRET DUYGULARI YÜKSELİYOR

 

“Bizim birbirimize karşı sorumluluğu vardır. Biz diğer partiler gibi demokrasiden korkmuyoruz” diyen Yüceer “Demokrasiden yana hiç tereddüdümüz olmadı. Örgütlerimizin talebi doğrultusunda Şubat ayında tüzüğümüze sahip çıktık. Din, dil, ırk ayrımı olmadan barış için çalışmalar için yarışıyoruz” ifadesini kullandı. Türkiye’nin Dünya’nın en iyi ekonomisine sahip ikinci ülke olmadığını savunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise “AK Parti hükümeti eline geçen ne varsa yabancı ülkelere sermaye ediyor. Bu ülke böyle yönetilmez. Yıllardır bu hükümete ve bu gidişata dur diyecek Cumhuriyet Halk Partisinden başka kurum ve insan kalmamıştır. Kimsenin dil, din, mezhep sorgulama hakkı yoktur. Türkiye’yi dünyanın en iyi ülkesi yapacak yine Cumhuriyet Halk Partisidir. Ekonomik açıdan Türkiye’nin AK Parti hükümeti ile 2023 yılında ilk 10 içersine girmesi imkansızdır. Ülkemizde kin ve nefret duyguları yükseliyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak buna izin vermeyeceğiz” dedi.

 

HERKESTEN ÖZÜR DİLESİNLER

 

Sahneye 10.Yıl Marşı ile gelen Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Adayı Metin Dönmez de oy kullanacak delegelere seslenerek “Vicdanlarınıza sorun ve öyle karar verin” dedi. 2009 yerel seçimlerinde partide bazı yanlışların yapıldığını belirten Dönmez “Ben onların başka partilere oy verdiklerini biliyorum. Benden değil mertçe herkesten özür dilesinler. Yıllar sonra Çerkezköy’de seçimi kazanacakken, altı ok bayrağını yanlışlıkla kaybettik” dedi.

 

KAPIDAN KOVDULAR BACADAN GİRDİM

 

Ekibi ile birlikte 2014 yerel seçimlerde Çerkezköy Belediyesi’ni alacağını söyleyen Dönmez “CHP’nin bazı değerlere sahip çıkmasını istiyorum. Ben CHP’de 5 yıldır askerlik yapıyorum. Kapıdan kovdular bacadan girdim, her zaman istenmesem de bu partinin askeri oldum. Ben gidip başka partiye hiçbir zaman oy vermedim. Ben insanlarımıza balık vermeyi değil, balık tutmayı öğreteceğim. Sendika ve sivil kuruluşlar ile iç içe olacağız. Kimsesizlerin kimsesi, çocukların abisi, rantçıların da korkulu rüyası olacağız. Bende Çerkezköy ruhu var” diye konuştu.

 

SEÇİMLER ANKETLE DEĞİL, SANDIKLA OLUR

 

12 Haziran Genel seçimlerin ardından istifa eden Tahsin Çipli’nin ardından İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade eden İlçe Başkanı Vahap Akay da “Bugün burada Cumhuriyet Halk Partisinin İlçe Başkanın oylarla seçeceğiz. Her yerde her ortamda birlik beraberlik mesajı verdik. Delege seçimlerinde 32 sandıktan 1810 aday oy kullandı. 972 Vahap Akay, 828 Metin Dönmez çıkmıştır. Cumhuriyet Halk Partisinde seçimler ankette değil, sandıkta olur” diye konuştu. Delege seçimlerinde hilenin konulmadığını ifade eden Akay “Bu süreç kapalı kapılar ardında olmamıştır. Burada CHP’nin üyelerinin kullandığı oylar sonucunda delegelerimizin oyları ile ilçe başkanı seçilecektir. Biz önümüzdeki süreçte kalıcılık yapacağız. 2014 yerel seçimlerinde iktidara ulaşmak istiyoruz. Milletvekilimiz Candan Yüceer’i çalışarak meclise gönderdik. Bu seçimin ardından kavgaları bırakıp güçlü bir şekilde örgüt olarak sokağa çıkmak istiyoruz” dedi.

 

CHP’DE YENİ DÖNEM

 

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Vahap Akay ile Metin Dönmez’in yarıştığı seçimlerde 377 delegeden 356’sı oy kullandı. Kullanılan tüm oylar geçerli sayılırken, oyların 185’ini alan Metin Dönmez, CHP İlçe Başkanlığına seçildi. Vahap Akay ise 171 oyda kaldı.Diğer Aday Vahap Akay ise 171 oyda kaldı. Seçimin ardından büyük bir sevinç yaşayan Metin Dönmez yönetimi ile birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyledi. Vahap Akay ve Metin Dönmez’in sarılıp birbirlerini tebrik etmesi de salondakiler tarafından alkışlandı. Tebrikleri kabul eden Metin Dönmez “Bugün kutlayıp, yarın çalışmaya başlayacağız. Beni her zaman destekleyen aileme ve sevenlerime teşekkür ediyorum. Yeni yönetimimiz ile elimizden geldiğince ve alnımızın akı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Kongreye Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Dr.Candan Yüceer, Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHP İl Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, CHP Malkara İlçe Başkanı Ulaş Yurdakul, Muratlı İlçe Başkanı Ali Çoban, Şarköy İlçe Başkanı Vahit Arslan, Gelibolu İlçe Başkanı Nihat Öral, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Karaağaç, CHP Eski İlçe Başkanı Burhan Karaevli, CHP Saray İlçe Başkanı Ali Osman Yaşar, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe,Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı, İl Kadın Kolları, İlçe ve belde teşkilatı ile çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili katılırken, programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Alaetttin Demirbağ ve Yönetim Kurulu üyeleri de iştirak etti.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 
YÖNETİM KURULU ASİL: Metin Dönmez, Tülay Akat, Metin Akyıldız, Abdülkerim Arslan, Efes Aslan, İbrahim Aygül, Uğur Duran,  Nejdet Ertürk, Erdoğan Fıçıcı, Özde Güneş, Veysel Güven, Güngör Halisçelik, Zülfinaz Kırmızıgül, Kadir Koyun, Saim Özkan, Erdal Öztürk, Nezahat Tunalı.
 
İL DELEGELERİ: Kasım Ağdağ, Metin Akyıldız, Salih Uğur Alver, Abdülkerim Arslan, Halit Artan, Şener Aru, Efes Aslan, Sadık Aslan, Cevdet Aydemir, Taceddin Aydın, Faruk Bal, Hikmet Balaban, Şefik Bambal, Deniz Beyazgül, Bilal Beyni, Nursel Can, Kenan Canbaz, Hayati Çakan, Meriç Çakır, Ali Çalışkan, Şayka Çalışkan, Ekrem Çelebi, Hasan Dalgın, Hüseyin Dede, Haydar Delikkaya, Halil Demirkıran, Haydar Doğan, Funda Doğaroğlu, Sadık Şevket Doğrukalp, Metin Dönmez, Maksuni Durak, Uğur Duran, Selçuk Durmuş, Cengiz Eker, Hüseyin Ergüden, Yetkin Ergül, Demet Eroğlu, Nejdet Ertürk, Kamil Gökçe, Bahattin Göktaş, Aktaş Güler, Mehmet Zeki Gürcün, Selamettin Gürel, Fedahi Güven, Veysel Güven, Adem Işık, Sami İkizler, Demir Kaçmaz, Nevriye Kahraman, Metin Kantarkıran, Abbas Kara, Ercan Karagöz, Cemal Karlı, Erol Kartal, Ferhat Kaş, Cengiz Kırmızıgül, Süleyman Kocaman, Şahin Koşanak, İrfan Kurt, Bülent Kurtaran, Recep Küçük, Sevilay Nigar, Kazım Ok, Orhan Özkan, Saim Özkan, Erol Özkan, Talip Öztürk, Ali Paralı, Mehmet Pektaş, Cihan Pektaş, Kemal Sakarya, Salih Savaş, Kenan Seçkin, Yüksel Sevil, Rıdvan Sunar, Bahtiyar Sümer, Nevin Şentürk, Hülya Taşkın, İbrahim Taşkın, Neşe Tatlı, Erdinç Turan, Edip Bülent Uğraş, Nafis Ünal, Ali İhsan Yalçın, Mustafa Yıldırım, Mehmet Yıldırım, Hayri Yıldırım, Ali Ekber Yıldız, Erdinç Yılmaz, Ahmet Yörük, Ali Rıza Yurtbak.
 
 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10