Bilim olimpiyatlarında Çerkezköy’ün gururu oldu

Lise ve ortaokul çağındaki öğrencileri bilimsel araştırmalara teşvik etmek ve bilim adamı yetiştirilmesi için imkan hazırlamak amacıyla her sene düzenlenen bilim olimpiyatları, önceki gün geçekleşti

Çerkezköy 23.04.2012 18:31:00 0
Bilim olimpiyatlarında Çerkezköy’ün gururu oldu

Lise ve ortaokul çağındaki öğrencileri bilimsel araştırmalara teşvik etmek ve bilim adamı yetiştirilmesi için imkan hazırlamak amacıyla her sene düzenlenen bilim olimpiyatları, önceki gün geçekleştirildi. Türkiye genelinde düzenlenen ve 55 ilden, toplam 397 okuldan 2 bin 290 öğrencinin katıldığı sınavda, Yıldızkent İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Yağmur Öztürk, Çerkezköy’ü temsil etti.

 

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ KAZANDI

 

Özel okul ve devlet okullarından seçilen öğrencilerin girdiği sınavda 35 test ve 3 klasik soru olmak üzere toplam 38 soru soruldu. Sınava katılan Yıldızkent İlköğretim Okulu öğrencisi Yağmur Öztürk, jüri özel ödülü kazanarak Yıldızkent İlköğretim Okulu’nun adını Türkiye’nin başarılı okulları arasına yazdırdı. Okul Müdürü Önder Ayaz, öğrencilerinin başarısından gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek, Yağmur Öztürk’ü ve onu yarışmaya hazırlayan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Feride Aytan’ı kutladı.

 

Haber / Cem BÜLBÜL
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10