İki cihan güneşi Hz. Muhammed anlatıldı

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından Pazar günü, Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

Çerkezköy 23.04.2012 18:41:00 0
İki cihan güneşi Hz. Muhammed anlatıldı

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından Pazar günü, Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

 

AÇILIŞ KONUŞMASINI ORDU YAPTI

 

Çerkezköy Belediye Nikah Salonu’nda saat 14.00’da düzenlenen programda Çorlu Müftülüğü’nde görevli Gülay Sormageç ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Daryal konferans verdi. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Hacı Fahri Zümbül Cami Müezzini İsmail Bütün tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu yaptı.

 

BURASI, YETİM HAKKI YİYENLERİN GİRECEĞİ YER DEĞİL

 

Şuana kadar pek çok kutlu doğum haftası etkinliği düzenlendiğini belirten Ordu “Biz onları yeterli görmediğimiz için bu etkinliği düzenliyoruz” dedi. MHP olarak Çin’i protesto ederken, birilerinin vatandaşlara mesaj çekip ‘protesto iptal edildi, gitmeyin’ dediğini savunan Ordu “MHP’nin yaptığı programları ancak MHP iptal eder. Gelsinler Kutlu Doğum Haftası etkinliği nasıl düzenlenir öğrensinler. Burası yetim hakkı yiyenlerin geleceği yer değil” dedi.

 

ÖNLELİĞİMİZ MİLLET OLARAK BİRLİK OLMAK

 

Ordu’nun konuşmasının ardından Çorlu Müftülüğü’nde görevli Gülay Sormageç, konferans verdi. “Kardeşliğin ne anlama geldiğini yeniden gündemimize almalı, hatırlamalı ve hatırlatmalıyız” diyen Sormageç, aynı toplumda yaşayan, aynı duyguları paylaşan ve aynı dine inananların din kardeşi olduğunu belirtti. Kardeşlik hukukunun ölçülerinden bahseden Sormageç, “Kardeşlik hukukunun ölçüleri başkasına zarar vermemek, başkalarına faydalı olmak ve başkasını kendisine tercih etmektir. Peygamber Efendimiz ‘kendiniz için istediğinizi din kardeşiniz için de istemiyorsanız imanını kemale ulaşmaz’ demiştir. Önceliğimiz millet olarak birlik, sonraki önceliğimiz de ümmet olarak birlik olmaktır” dedi.

 

EN ÖNEMLİ HASTALIĞIMIZ SEVGİSİZLİK

 

Hz. Muhammed’in ensar ve muhaciri kardeş yaptığını belirten Gülay Sormageç, kardeşlik ve birliğin önemini anlattı. “Kişisel menfaatlerimizi ve hırslarımızı frenlemeliyiz” diyen Sormageç, toplum olarak en ön önemli hastalığımızın da sevgisizlik olduğunu söyledi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Daryal da “İki cihan güneşi Hz. Muhammed” konulu konferans verdi. Saat 14.00’da başlayan programa MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun yanı sıra MHP’li Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, MHP Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10