Çerkezköy 2014’te yeni devlet hastanesine kavuşacak

Çerkezköy Belediyesi’nde Ali Ertem döneminde yapılan 9’uncu su kuyusu dün düzenlenen törenle açıldı. Çerkezköy’de günlük 12 bin ton su tüketildiğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başk

Çerkezköy 25.04.2012 20:16:00 0
Çerkezköy 2014’te yeni devlet hastanesine kavuşacak

Çerkezköy Belediyesi’nde Ali Ertem döneminde yapılan dokuzuncu su kuyusu dün düzenlenen törenle açıldı.

 

9. KUYUNUN AÇILIŞI YAPILDI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem döneminde inşa edilen su kuyularının dokuzuncusunun açılışı dün saat 14.30’da Ambardere’de yapıldı. 450 metre derinliği bulunan Su Kuyusu’nun kapasitesinin 50 litre/saniye olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bu kuyu ile birlikte ilçemizde faal olarak çalışan kuyu sayısı 9’a çıkmış olacak. Söz konusu 9 kuyu da bizim dönemimizde inşa edildi. Daha önce kullanılan su kuyularının miladı doldu. Tüm kuyularımızın aynı anda çalışması halinde su kapasitemiz 260 litre/saniyeye ulaşacaktır. Bu kapasite ile 180 bin nüfuslu bir şehrin tüm su ihtiyacı karşılanabilir” dedi.

PINARÇA’DAKİ İLK KUYUMUZU AÇACAĞIZ

 

Açılışı yapılan su kuyusunun yanı sıra önümüzdeki haftalarda bir su kuyusunun da Pınarça Köyü’nde ayaklı su deposunun yanına açılacağını ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem, “İki su kuyumuzun ihalesini de aynı anda gerçekleştirdik. Pınarça’daki su kuyumuz ise 300 metre derinliğe sahip olacak ve kapasitesi de 35 litre/saniye olacak” dedi. Ambardere ve Pınarça’daki su kuyularının ihalesini Trakya Mühendislik firmasının aldığını belirten Başkan Ertem, “Ambardere’deki su kuyumuzun bir ay içerisinde faaliyete geçmesi hedefleniyor. Pınarça’daki su kuyumuzun ise üç hafta içerisinde halkın hizmetine sunulması planlanıyor. Pınarça’daki kuyumuz belediye olarak bizim ilk, Pınarça köyünün ise üçüncü su kuyusu olacak” bilgisini verdi. Suyun sertleşmesini önlemek için yaklaşık 150 metre derinlikten sonra su çekilmeye başlandığını kaydeden Başkan Ertem, “Böylelikle kullanmakta olduğumuz suya, yüzeydeki suların karışmasını engellemiş oluyoruz. Yüzeydeki kirlilikten suyumuzu korumuş oluyoruz” dedi.

 

GÜNDE 12 BİN TON SU TÜKETİYORUZ

 

İki su kuyusunun maliyetinin 320 bin TL olduğunu açıklayan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Önceki su kuyularında kullanılan teçhis borularının kalınlığı 5 milimetre iken, bu kuyularımızda kullanacağımız Teçhis boru kalınlığı ise 8 milimetre olacak. Bu sayede boruların kullanım ömrünü 4-5 yıl daha arttırmış olacağız” dedi. Çerkezköy’ün şuan için 5 kuyudan beslendiğini ifade eden Başkan Ali Ertem, “Çerkezköy’de günlük ortalama 12 bin ton su tüketiliyor. Bu rakam yaz aylarında 16 bin tona ulaşabiliyor. Kişi başına su tüketimimiz ise günlük 150 litre olarak gerçekleşiyor. Avrupa ülkelerindeki ortalama günlük su tüketim miktarı ise 200-250 litre arasında değişiyor” diye konuştu.

 

KURBAN KESİLDİ

 

Pazar günü Çerkezköy’de gerçekleştirilen Tekirdağ İli Sağlıkta Dönüşüm Değerlendirme Toplantısı’nda Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile de görüştüğünü ifade eden Ali Ertem, “Yeni yapılacak olan Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin teslim tarihi 2015 olarak belirlenmişti. Bakanımızla görüştük ve planlamalarda revizyon yapıldığını, hastanemizin 2014 yılında teslim edileceğini ifade etti” dedi. Yeni açılan su kuyusunun tüm Çerkezköylülere hayırlı olmasını temenni eden Başkan Ertem’in konuşmasının ardından su kuyusunun açılışı kurban kesilerek gerçekleştirildi. Açılış törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, Hesap İşleri Müdürü Mustafa Gümüş, Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk Şen, Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Şefi Özcan Tayan da katıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 
 

 
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10