Çerkezköy Projesi’nin ödül töreni düzenlendi

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atatürk İlköğretim Okulu’nun ortak çalışması olan “Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy okuyor” projesinin ödül tören

Çerkezköy 26.04.2012 20:01:00 0
Çerkezköy Projesi’nin ödül töreni düzenlendi

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atatürk İlköğretim Okulu’nun ortak çalışması olan “Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy okuyor” projesinin ödül töreni dün gerçekleştirildi.

 

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Dün saat 11.00’de Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen ödül törenine AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekici, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

 

“ATATÜRK SİYASİ VE ASKERİ DEHASINI KİTAP SEVGİSİNE BORÇLUDUR”

 

Programın açılış konuşmasını Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan yaptı. Kitap okuma alışkanlığının insan tarihinin ayrılmaz bir parçası olarak süre geldiğini ifade eden Erdoğan “Tarihte büyük işler yapmış, milletlere yön vermiş kişilerin çok kitap okuduklarını ve büyüklüklerini bir yerde kitap okumaya borçlu olduklarını görüyoruz. Selçuklunun kurulmasında Alparslan ne kadar önemli ise Nizamül Mülk de o kadar önemlidir. Osmanlının büyümesinde Osman Bey ne kadar önemli ise Edebali de o kadar önemlidir. Harp meydanlarında bile kitap okuyan Mustafa Kemal Atatürk siyasi ve askeri dehasını, kitap sevgisine borçludur” dedi. 

 

“KİTAPLARLA SIMSIKI BAĞ KURMALIYIZ”

 

40 ülke arasında yapılan araştırmada ülke insanlarının günlük okuma oranlarının araştırıldığını, araştırmaya göre 24 dakika ile birinci olan devletler bulunduğunu ve aynı sıralamada Türkiye’deki oranın 12 saniye olduğunu ifade eden Erdoğan “Hatta birinci olan ülkede günlük okuma süresi 18 dakikaya düştüğünde okuma seferberliği ilan edilmiştir. Millet olarak gerçekten iyi şeyler yapmak ve devletimizi daha ileriye götürmek, birey olarak daha iyi bir ortamda yaşamak istiyorsak kitaplarla dostluğumuzu geliştirerek sımsıkı bir bağ kurmamız gerekmektedir” diye konuştu. 

 

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Bazı öğrencilerin LYS sınavında öğrencilerin uzun metinleri okuyup anlam çıkaramadığını ya da zamanı yetiştiremediğini ifade eden Erdoğan, bunun kitap okuma ile alakalı olduğunu belirterek “Bu sorunun ülkemizde aşılması ile ilgili Tatil Terbiye Kurulu Başkanlığının “Şimdi Okuma Zamanı” projesi çeşitli il ve ilçelerde kitap okumayı teşvik edici etkinliklerle yaygınlaştırılıyor. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atatürk İlköğretim Okulu olarak başlatılan “Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy okuyor” projesinin ikinci yılında bin 800 öğrencinin sınav müracaatında bulunarak bu kitaplarla buluştu” dedi. Erdoğan, ilk 40’a giren öğrencileri Çanakkale gezisi ile ödüllendiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e, projeyi hazırlayan ve koordine eden Türkçe öğretmenlerine sınavda, görev alan idarecilere, öğretmenlere ve okul aile birliği üyelerine de teşekkür etti.

 

DERECEYE GİRENLERİN ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Hüseyin Erdoğan’ın konuşmasının ardından Atatürk İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencilerinden İlayda Nur Ak “ Kitap” adlı şiirini okudu. Şiirin okunmasının ardından Atatürk İlköğretim Okulu 7/A sınıfı öğrencilerinden Gözde Ece Çalışkan proje ile ilgili duygu ve düşüncelerini içeren konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından “Kitap Okuma Yarışması”nda birinci olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7/B sınıfı öğrencileri Yağmur Karasu’ya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal tarafından dizüstü bilgisayar verildi. Yarışmada ikinci olan Atatürk İlköğretim Okulu 5/B sınıfı öğrencisi Tuğçe Kara, ödülünü Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak’ın elinden aldı. Proje sonunda gerçekleştirilen sınavda üçüncü olan İrfan-Fatma Mandalı İlköğretim Okulu 4/B sınıfı öğrencisi Damla Taşçı’ya yarım altın, dördüncü Nurullah Narin İlköğretim Okulu 6/A sınıfı öğrencisi Eli Eril’e de kitap seti hediye edildi.

 

PROJENİN MİMARLARI DA UNUTULMADI

 

Programda ayrıca ilçe çapında 2.sınıflar düzeyinde ilçe birincisi olan Fevzipaşa İlköğretim Okulu 2/A sınıfı öğrencisi Aybüke Duman’a ve üçüncü sınıflar düzeyinde birinci olan Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencisi Asude Daştemir’e ise okul müdürleri tarafından küçük altın verilirken, projenin mimarları ve uygulayıcıları olan Türkçe öğretmenleri Yahya Kemal Gebeş, Kemal Şahin ve Metin Çetin’e de ödüllerini Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu Müdürü ve proje sorumlu okul müdürü Halit Ercan takdim etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


  

0282 726 91 91
0282 747 65 10