Teknokentler Bilgilendirme Paneli düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen Teknokentler Bilgilendirme Paneli Çorlu TSO Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 2. Meslek Komitesi üyelerinin al

Çorlu 27.04.2012 21:22:00 0
Teknokentler Bilgilendirme Paneli düzenlendi
Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen Teknokentler Bilgilendirme Paneli Çorlu TSO Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 2. Meslek Komitesi üyelerinin aldığı karar doğrultusunda düzenlenen panele bu meslek komitesinden hiçbir katılım olmaması dikkat çekti.
KATILIM AZ OLDU
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe ve NKÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Eker'in konuşmacı olarak yer aldıkları Teknokentler Bilgilendirme Panelinde katılımcılara, Teknokent (Teknopark) nedir, Türkiye'de teknokentlerin dünü ve bugünü, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ve Vergisel Teşvikler ile teknokentlerde faaliyet gösterecek şirketler için vergi muafiyeti ve teşvikler konularında bilgiler verildi. Panelde konuşan NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe, “Teknoparklar, üniversiteler, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri, akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş merkezleridir” dedi.
TEMEL HEDEFLERİNİ ANLATTI
Teknoparkların temel hedeflerini de sıralayan Prof. Dr. Özer Göktepe: "Üniversite ve araştırma merkezlerindeki akademik bilgi ve araştırma potansiyelini teknolojik ürünlere dönüştürüp ticarileştirmek, teknoloji transferi için uygun ortamı yaratmak, teknoloji odaklı firmaların oluşmasını ve gelişmesini teşvik etmek, firmalar ve kurumlar arası sinerji ve işbirliği fırsatlarını arttırmak, nitelikli kişilere iş ve girişimcilik imkanları sağlayarak beyin göçünü önlemektir” diye konuştu.
EN ETKİLİ MEKANİZMA TEKNOPARKLAR

 Dünyada teknoparklar, gelişmiş ülkelerde, dünya ekonomik dengelerinin 1970'li yıllardan itibaren değişmesi ve sanayi ağırlıklı üretimin azalmasıyla, üretimi arttırmak ve sanayi sektörünü canlandırmak amacıyla AR-GE'ye ayrılan Kaynaklar arttırılmış ve araştırma sonuçlarını sanayiye aktarma mekanizmaları oluşturulduğunu ifade eden Göktepe, bu konuda geliştirilen en etkili mekanizma teknoparklar olduğunu belirtti.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10