Balkan Savaşları bu kadar önemsiz mi?

ÇTSO Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve ‘Balkan Savaşlarının 100. Yılı ve Balkanlarda Türk Soykırımı’ konularında bilgiler verilen seminerde konuşan Av. Özcan Pehlivanoğlu, bugüne dek

Çerkezköy 29.04.2012 18:06:00 0
Balkan Savaşları bu kadar önemsiz mi?
Çerkezköy Balkanlılar Derneği’nin düzenlediği, ‘Balkan Savaşlarının 100. Yılı ve Balkanlarda Türk Soykırımı’ konulu konferans, önceki gün saat 17.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
YETERİNCE ÇALIŞMA YAPILMADI
Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (RUBASAM) Başkanı Av. Özcan Pehlivanoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansta, katılımcılar, sinevizyon gösterisinin ardından ‘Balkan Savaşlarının 100. Yılı ve Balkanlarda Türk Soykırımı’ konularında bilgilendirildi. Önceki gün saat 17.00’da gerçekleşen seminerde konuşan Av. Özcan Pehlivanoğlu, Türkiye’de Balkan meselesinin gizlendiğini ifade etti. Balkanlarda Türklerin yaşantısı, tarihi ve gördüğü zulüm hakkında bugüne kadar gençlere hiçbir şeyin anlatılmadığını kaydeden Pehlivanoğlu, “Balkanlar konusu hakkında yeterince çalışma yapılmadı. Gazetelerde konu hakkında yazılar yayınlanmadı. Bazı çalışmalar gerçekleşti ama hakkı ile yapılmadı” dedi.
168 BİN KİLOMETREKARE TOPRAK KAYBEDİLDİ
Balkanlarda 168 bin kilometrekare toprak kaybedildiğini hatırlatan Özcan Pehlivanoğlu, “Can ve toprak kaybına neden olan olayların Türk milleti tarafından bilinmesi istenilmedi. Çünkü ilerleyen zamanlarda aynı oyunları bu ülke insanları üzerinde tekrar oynamayı planladılar. Maalesef bugün Türkiye’de bu oyunlar oynanıyor” dedi. Türkiye’de ‘Türk Milleti’ varlığı kavgasının olduğunu kaydeden Pehlivanoğlu, “Balkanlarda Türk Milleti varlığı hala devam ediyor ve edecekte. Türkiye 780 bin kilometrekareden ibaret değil. Oynanan oyunlarla bize gerçek Türkiye’yi unutturmaya çalışıyorlar” diye konuştu.
3 HAFTADA 30 BİN MÜSLÜMAN KATLEDİLDİ
5,5 milyon insanın Balkanlar’da katledildiğini hatırlatan Av. Özcan Pehlivanoğlu, “Bugün Avrupa’da 1,5 milyon Ermeni’nin katledildiği iddiaları yer alıyor. Bu tamamen gerçek dışı bir iddiadır. Fakat bugün bu iddiaları öne sürenler, nedense Balkanlar’da katledilen 5,5 milyon Türklerden bahsetmiyorlar bile. Bu konuda kimsenin sesi çıkmıyor. Çünkü insanlarımız tarihini bilmiyor. Mora’da 30 bin Müslüman 3 hafta içinde katledildi” dedi. Türklerin Balkanlar’da 4 bin 300 yıllık bir tarihi olduğunu söyleyen Pehlivanoğlu, “Bunu biz söylemiyoruz. Avrupalı bilim adamları söylüyor. Balkanlar’da birçok Türk devleti kurulduğu, tarihi kaynaklarla belgeleniyor. Fakat buna rağmen Balkanların Türk toprağı olduğu gerçeği, ülkemizde hala konuşulmuyor. Üzücü olan şu ki biz bu gerçekleri Avrupalı ve Amerikalı bilim adamlarından öğreniyoruz” dedi.
TARİHİ GERÇEKLERİ AVRUPA KAYNAKLARINDA DA GÖREBİLİYORUZ
Bazı kesimlerin ‘Türkiye diye bir ülke yoktu. Bunu Mustafa Kemal Atatürk uydurdu” söylemlerini de sert bir dille eleştiren Özcan Pehlivanoğlu, “1909’da Fransa’da yapılan haritada Balkan toprakları ‘Türkiye’ olarak gösterimli. Aynı şekilde 1878’de Avrupa’da basılan Haritada da Balkan toprakları ‘Türkiye’ olarak belirtiliyor. Yani Cumhuriyetten çok daha öncesinde Balkanlarda Türkiye’nin varlığından söz etmek mümkündür. Bu sebeple görülüyor ki Türk Milleti kavramını, Türk tarihi hakkındaki bazı gerçekleri biz Avrupa kaynaklarında da görebiliyoruz” dedi. Osmanlı-Türk İmparatorluğu çöküşünü berraklaştıran 3 ana kırılma noktası yaşandığını belirten Pehlivanoğlu, “Bunlar Osmanlı-Rus Savaşı (1877-1878), Balkan Savaşları (1912-1913) ve Birinci Dünya Savaşı (1914-1918)’dir” diye konuştu. 
BALKAN SAVAŞLARI NEDEN ANILMIYOR
Çanakkale Zaferi’nin her yıl gittikçe büyüyen törenlerle anıldığını hatırlatan Av. Özcan Pehlivanoğlu, “Bu zafer tabiî ki her zaman hatırlanmalı, orada verilen şehitlerimiz her zaman anılmalı. Fakat neden 1,5 milyon Müslüman Türk’ün şehit olduğu Balkan Savaşları anılmıyor. Biz Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. Balkanlar’da ise 1,5 milyon insan yitirdik. Çanakkale’de toprak kaybetmedik ama Balkanlarda 168 bin kilometrekare toprak kaybettik. Balkan Savaşları bu kadar önemsiz mi?” diye sordu.
KATILIM YOĞUN OLDU
ÇTSO Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve Av. Özcan Pehlivanoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı ‘Balkan Savaşlarının 100. Yılı ve Balkanlarda Türk Soykırımı’ seminerine, AK Partili İl Genel Meclis üyesi Hasan Karaca, Çerkezköy Belediye Başkanvekili Aydın Kırıklar, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, MHP Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol, CHP’li Belediye Meclis üyesi Bülent Uğraş, Çerkezköy Balkanlar Derneği Başkanı Turgut İleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, MHP İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi Nilay Asbaş, Karaağaç Belediyesi Fen İşleri Müdürü Fevzi Uğurlu, Çerkezköy Belediyesi Veterineri Şevket Halimoğlu, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Dr. Remzi Garip, ADD Eski Başkanı Ali Çevikyiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ  


0282 726 91 91
0282 747 65 10