AK Partili Meclis Üyesi’ne silahlı saldırı girişimi

Karaağaç’ta önceki gün çıkan kavgada silahlar konuştu. İddiaya göre AK Partili Belediye Meclis üyesi Çetin Özhan ile babası N.B.’nin kavga ettiğini gören S.B., korkutmak ve kavgayı ayırmak iç

Çerkezköy 30.04.2012 20:17:00 0
AK Partili Meclis Üyesi’ne silahlı saldırı girişimi
Karaağaç’ta önceki gün çıkan kavgada silahlar konuştu. İddiaya göre AK Partili Belediye Meclis üyesi Çetin Özhan ile babası N.B.’nin kavga ettiğini gören S.B., korkutmak ve kavgayı ayırmak için havaya ateş etti.
“KARARDAN MEMNUN OLMADILAR”
Kendisine karşı silahlı saldırı girişiminde bulunulduğunu savunan AK Partili Karaağaç Belediye Meclis Üyesi Çetin Özhan, iki ay önce toplanan mecliste beldede halk ekmek satış yeri açılmasına ilişkin bir önerge sunduğunu ve bu durumdan bazı fırın sahiplerinin rahatsız olduğunu ifade etti. Meclise sunduğu önergeyi diğer meclis üyelerinin de oybirliği ile kabul edildiğini anımsatan Özhan, “Önergemde ekmek fiyatlarının Çerkezköy merkez ve diğer beldelerde 50 Kuruş, Karaağaç’ta ise 80 Kuruş olduğunu söyledim. Ve beldeye bir halk ekmek satış yeri açılmasını önerdim. Bu önerim de meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi” dedi. Özhan, beldede fırıncılık yapan N. B. ve oğlu S. B.’nin karardan memnun olmadıkları için aynı ortamda bulunduğu kahvehanelerde ve oturumlarda kendisini tahrik etmeye başladıklarını savundu.
“YOLUMDAN DÖNMEYECEĞİM”
Geçtiğimiz gün saat 16.00 sıralarında dükkanda iken dışarıdan bağrış sesleri duyduğunu söyleyen Özhan, “İsmimin o kalabalık içersinde geçtiğini duyarak dışarı çıkıp bakmak istedim. Beni dükkanın önünde gören S. B. ‘Seni öldüreceğim’ diyerek 3 el ateş etti. Halkımız onların bana ulaşmasına engel oldu. Bu yüzden bana sahip çıkan Karaağaç halkına da teşekkür etmek istiyorum” dedi. Olay üzerine hemen kapısını kilitleyerek durumu jandarmaya bildirdiğini söyleyen Çetin Özhan, “İfademde kendilerinden şikayetçi oldum. Fakat savcılığa giderek şikayetimi geri alacağım. Biz bu yola girerken kefenimizi de yanımıza aldık da girdik. Tehditlerle, saldırılarla korkup yolumdan dönmeyeceğim” dedi. Kimseyle kişisel bir sorunu olmadığını belirten Özhan, “Tek isteğim, Karaağaçlıların da diğer vatandaşlarımız gibi ekmeği ucuza almasını sağlamaktır. Bundan sonraki süreçte tekrar tehdit alırsam konuyu hukuki yollarla çözeceğim” diye konuştu.  Olayla ilgili gözaltına alınan S.B. savcılığa sevk edildi. 

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10