Meslek Edindirme Protokolü imzalandı

Edirne'de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında 'Meslek Edindirme Protokolü' imzaladı.

Bölgede Gündem 2.05.2012 21:51:00 0
Meslek Edindirme Protokolü imzalandı
Edirne'de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında "Meslek Edindirme Protokolü" imzaladı.
100 KİŞİ EĞİTİM GÖRECEK
Protokol kapsamında, aşçı yardımcısı, pasta yapımı ve sunumu, saç bakımı ve yapımı ile bilgisayar destekli muhasebe meslek dallarında ücretsiz kurslar düzenlenecek ve 100 kişi eğitim görecek. Protokol töreninde açıklama yapan ESOB Başkanı Emin İnağ, bu kurslarla meslek sahibi olmak isteyen yetenekli gençlerin sektöre kazandırılmasının hedeflediklerini belirtti. Katılımcılara eğitime katıldıkları gün başına 20 lira cep harçlığı ödeneceğini ifade eden İnağ, “Eğitime katılacak kursiyerlerin genel sağlık sigortaları, İŞKUR tarafından yaptırılacak olup, kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. esob olarak öncelikle esnaf ve sanatkarlarımızın ihtiyaç duydukları ara eleman sıkıntısını gidermeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu kurslar sonunda düzenlenecek sınavlar sonrasında, başarılı olan kursiyerlerin bir bölümü eğitim aldıkları alanda istihdam edilecek” dedi.
YENİ KURSLAR DA AÇILACAK

Edirne Çalışma ve İşkur Müdürü Şengül Çıldam da müdürlük olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek “Açtığımız kurslar sonunda istihdama önemli katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Gelen talepler doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. En kısa sürede birçok meslek dalında yeni kurslar açacağız” açıklamasını yaptı. Protokol töreninde ESOB Genel Sekreteri Özay Güngören ve Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erbey Kılıç da hazır bulundu. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10