Okul Sütü 20 öğrenciyi zehirledi

Türkiye genelinde tüm anaokulu ve ilköğretim okullarında başlatılan 'Okul Sütü' programı kapsamında Edirne'de dün öğrencilere süt dağıtımı yapıldı. Ancak kent merkezindeki Yusuf Hoca İlkÃ?

Bölgede Gündem 2.05.2012 21:52:00 0
Okul Sütü 20 öğrenciyi zehirledi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın işbirliğiyle düzenlediği 'Okul Sütü' programı çerçevesinde Edirne'deki ilköğretim okulu öğrencilerine dün sabah süt dağıtımı yapıldı.
20 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLDU
Kutu içerisindeki 200 mililitrelik sütleri içen Yusuf Hoca İlköğretim Okulu öğrencilerinden bazılarında, kısa bir süre sonra karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetleri görülmeye başlandı. Okul yönetimi 30 öğrencinin rahatsızlanması üzerine 112 Acil Servis Ekiplerine haber verdi. Gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan ilköğretim öğrencileri ambulansla Edirne Selimiye Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.
SÜTLER İNCELEMEYE ALINDI
Çocuklarının içtiği sütten zehirlendiğini duyan bazı veliler de koşarak okula gelerek öğretmenler bilgi aldı. Dağıtılan sütleri içtikten sonra rahatsızlandıklarını anlatan çocuklar, "Sabah süt verdiler, biz onları içtikten sonra midemiz bulandı, bazı arkadaşlarımız kustu" dedi.Hastanelerde tedavi altına alınan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, öğrencilerin zehirlenmesine neden olduğu belirtilen sütler incelemeye alındı. Öğrencilerin içtiği süt kutularının üzerinde son kullanma tarihinin Ağustos ayı olduğu öğrenildi.
VALİ SÖZER AÇIKLAMA YAPTI

Edirne Valisi Gökhan Sözer de konuyla ilgili açıklama yaparak "Dağıtılan sütler sonrası bazı öğrencilerde mide bulantısı ve kusma oldu, konuyu araştırıyoruz" dedi. Okul Sütü Programı kapsamında Türkiye'deki tüm öğrencilere ücretsiz süt dağıtıldığını anımsatan Sözer “Tüm okullarımızda süt dağıtılıyor. Bugün ilk defa biz de dağıttık. Dağıtılan sütler sonrası bazı öğrencilerde mide bulantısı ve kusma oldu, konuyu araştırıyoruz. Kontrol amaçlı yaklaşık 20 öğrenciyi hastaneye sevk ettik. Sütlerden numune alındı. Öğrenciler aç karnına süt içtikleri için de mideleri bulanmış olabilir. Bazıları psikolojik olarak da etkilenmiş olabilir. Başka bir şeyden de zehirlenmiş olabilirler. Araştırıyoruz" dedi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10