26 bin öğrenciye okul sütü dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’deki öğrencilere de Okul Sütü dağıtılacak. Ã??

Çerkezköy 2.05.2012 22:05:00 0
26 bin öğrenciye okul sütü dağıtılacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın işbirliğiyle düzenlediği 'Okul Sütü' programı çerçevesinde Çerkezköy’deki tüm Anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencilerine süt dağıtılacak.

 

25 GÜN SÜRECEK

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, imzalanan protokol gereği tüm anasınıfı öğrencilerine ve İlköğretim okullarının 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerine süt dağıtımı yapılacağını ifade etti. Sütlerin ilçedeki tüm okullara her hafta yüklenici firma tarafından teslim edileceğini söyleyen Hüseyin Erdoğan, “Okullarımız raf ömürleri Ocak 2013’e kadar olan bu sütleri kendi bünyelerinde serin yerlerde muhafaza edecek. 7 Mayıs’tan itibaren de kendi belirleyecekleri süt içme saatlerinde 25 gün boyunca öğrencilere bu sütleri verecekler” dedi.

 

İZİN BELGELERİ ALINACAK

 

İlçedeki çocuklara bu sütlerin dağıtılması için velilerden 5 Mayıs’a kadar izin belgesi alınacağını söyleyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, bu süre zarfında süte alerjisi olan, velisinin süt içmesine izin vermediği çocukların belirleneceğini kaydetti. Süt içimi için velilerden alınması gereken izin belgelerinin 5 Mayıs’a kadar toplanacağını ifade eden Erdoğan, “Süt dağıtımlarımız ilçedeki ve beldelerimizdeki tüm okullara yapıldı. İlçe sınırları içinde bulunan toplam 26 bin 956 öğrencimize süt dağıtımı yapılacak” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ 
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10