Önemli olan kalıcı eserler bırakabilmektir

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ı ziyaret eden Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, eğitim alanında yaptığı çalışmalardan dolayı Korkmaz’a plaket t

Çerkezköy 2.05.2012 22:07:00 0
Önemli olan kalıcı eserler bırakabilmektir
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, dün saat 09.30’da Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ı makamında ziyaret etti.
LİSE SAYIMIZ 10 OLACAK
Kızılpınar Beldesi’nde eğitim adına yaptığı çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’a teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, “Yeni açılacak olan Endüstri Meslek Lisesi ile ilçemizdeki lise sayısı 10’a yükselecek. Daha önce Kapaklı’da 1, Veliköy’de 1, Kızılpınar’da 1 ve İlçe Merkez’de de 6 lisemiz vardı. Bu lise ile Kızılpınar ikinci lisesine kavuşacak. Böylelikle çocuklarımız, Kızılpınar’da ikamet edip, başka beldelerdeki liselerde okumak zorunda kalmayacak” dedi. Zenginal, beldedeki diğer okullara yaptığı yardımlar ve yaptırdığı iki lise için Başkan Korkmaz’a bir plaket takdim etti.
2012-2013 DÖNEMİNE YETİŞTİRİLMELİ
Ziyaretten ve kendisine verilen plaketten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Faruk Korkmaz, Endüstri Meslek Lisesi’nin yapımının yüzde 98’inin tamamlandığını belirtti. 5 Mayıs tarihinde okulun ‘Geçici Kabul Belgesi’ alabileceğini söyleyen Korkmaz, “Böylelikle yeni dönemde faaliyete geçmek için müracaat yapılabilecek” dedi. Okulun 2012-2013 döneminde kesinlikle faaliyete geçmesi gerektiğini kaydeden Başkan Korkmaz, okulun yapımında itina ile çalışan ve desteklerini esirgemeyen İl Özel İdaresi Müdürlüğü’ne de teşekkür etti.
MAKAM MÜLK GEÇİCİDİR
Eğitime destek vermenin, en önemli görevlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Faruk Korkmaz, yeni okulların yapımının yanı sıra mevcut okulların da çevre düzenlemelerinin belediye tarafından yapıldığını, böylelikle çocukların çamurdan, topraktan kurtulduğunu ifade etti. 125. Yıl İlköğretim Okulu ve Anadolu Lisesi’nin Müdür Odası ile Öğretmenler Odası’nın donanımının, kütüphanelerinin de belediye tarafından yapıldığını söyleyen Korkmaz, “Biz yalnız kendi beldemizde eğitime katkı vermekle yetinmedik. Çevre beldelerde de eğitime yönelik yardımlarımız oldu. Makam, mülk geçicidir. Önemli olan insanlara kalıcı eserler bırakabilmektir. Allah bize bu fırsatı verdi. Biz bu fırsatı iyi değerlendirmek istiyoruz ve var olduğumuz sürece de bu uğurda imkanlarımızı seferber edeceğiz” dedi.
AÇILIŞ TÖRENİ YAPILMALI
Yapımı tamamlanmak üzere olan Endüstri Meslek Lisesi’nin önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişmesinin yanı sıra iyi bir de okul müdürü atanması gerektiğini söyleyen Başkan Faruk Korkmaz, okulun 3 bin 600 dolarlık doğalgaz abonelik ücretinin de belediye tarafından karşılanacağı sözünü verdi. Lise için güzel bir açılış yapılması gerektiğini kaydeden Faruk Korkmaz, “Anadolu Lisesi için açılış töreni yapamadık fakat Endüstri Meslek Lisemiz için muhteşem bir açılış yapılması gerektiğini düşünüyorum. Eğitime 5 milyon 500 bin TL’lik bir yatırım yaptık. Okulumuz güzel bir açılış törenini hak etti” dedi. Su deposu çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kızılpınar’da tüm altyapı çalışmalarının yapılmış olacağını söyleyen Korkmaz, yalnızca kazılan yolların asfaltlanma işinin kalacağını ifade etti.
BİRLİKTE OKULU GEZDİLER
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, daha sonra Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ile birlikte Endüstri Meslek Lisesi’ne geçerek çalışmaları yerinde inceledi. Ziyaret ve okul gezisine Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Erdoğan ve Hüseyin Yaşar ile Veliköy Çok Programlı Lisesi Baş Müdür Yardımcısı Zeki Bayram da katıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ   


0282 726 91 91
0282 747 65 10