Çerkezköy ‘Eğitim Bir-Sen’, Tekirdağ ‘Türk Eğitim-Sen’ dedi

İlkokul öğretmenlerinin üye olduğu, kısa adı İLKSAN olan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’nın 4 yılda bir yapılan delege seçimleri önceki gün 09.00-17.00 saatler

Çerkezköy 2.05.2012 22:10:00 0
Çerkezköy ‘Eğitim Bir-Sen’, Tekirdağ ‘Türk Eğitim-Sen’ dedi
İlkokul öğretmenlerinin üye olduğu, kısa adı İLKSAN olan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’nın 4 yılda bir yapılan delege seçimleri önceki gün 09.00-17.00 saatleri arasında tüm ilde olduğu gibi Çerkezköy’de de gerçekleştirildi.
216 ÖĞRETMEN OY KULLANDI
4 yılda bir yapılan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) seçimleri Atatürk İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Çerkezköy’de 216 Sınıf Öğretmeninin oy kullandığı seçimde, 112 oy alan Eğitim-Bir-Sen adayı Fahrettin Karaman İLKSAN İlçe Temsilciliği’ne seçildi. Türk Eğitim-Sen adayı Mahmut Soysal 83 oy alırken, Eğitim-İş adayı Seher Bülbül ise 30 oy aldı. Seçimleri kazanarak İLKSAN ilçe temsilcisi olan Eğitim Bir-Sen adayı Fahrettin Karaman, “Katılımın yüksek olduğu bir seçim oldu. Tekirdağ genelinde toplam 11 delege seçimi gerçekleşti. Bunların 7’sini Türk Eğitim-Sen, 2’sini Eğitim-Bir-Sen, 1’ini Eğitim-İş ve 1’ini de bağımsız aday kazandı. Bana oy veren bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi. Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı Ahmet Üzgün de sendika olarak çok çalıştıklarını ve bu sonucu hak ettiklerini ifade etti. Ülkedeki tüm İLKSAN üyelerinden çok para toplanmasına rağmen temsilciliklerin zarar ettiğini ve iyi yönetilemediğini belirten Ahmet Üzgün, oy veren bütün öğretmenlere teşekkür etti.
120 DELEGE TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN SEÇİLDİ
Tekirdağ genelinde ise İLKSAN üyeleri önceki seçimde olduğu gibi, bu seçimde de Türk Eğitim-Sen delege adaylarına destek verdi. İlde seçilen 11 delegenin 7’sini Türk Eğitim-Sen, 2’sini Eğitim-Sen 1’ini Eğitim-İş, 1’ini de Eğitim Bir-Sen aldı. Bu seçim sonuçlarına göre Ankara’ya Tekirdağ’dan gönderilecek 3 delegeyi de Türk Eğitim-Sen kazanmış oldu. Tekirdağ sonuçlarına göre 11 delegeden 7’sini kazandıklarını söyleyen Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, “Tahmin ettiğimiz gibi üyelerin büyük bir çoğunluğundan destek gördük ve bu başarıyı elde ettik. Türk Eğitim-Sen olarak Türkiye genelinde de, şu an için 120 delege Türk Eğitim-Sen’den, Eğitim Bir Sen’den 28, Eğitim Sen’den ise 29 delege seçildi. Geriye kalan 17 ildeki 45 delege ise sendikalar arasındaki uzlaşmaya göre belirlenecek” dedi.
SONUÇLAR ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ
Seçimleri değerlendiren Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, Türk Eğitim-Sen’in kazandığı 120 delege ile şimdiden çoğunluğu sağladığını belirterek, “İLKSAN seçimlerinin sonuçları çok iyi değerlendirilmeli. Yalanla, iftira ile bir sonuç alınamayacağı, bilhassa bir sendika görmelidir. Bu sendika, kendilerine inanmayan, korkutarak üye yaptığı, gönüllerinde yer edinemediği ve güvenini sağlayamadığı insanlarla bir sonuç alınamayacağını artık kavramalıdır. Yalan ve karalama kampanyası ile öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının oluşturduğu ve 1996'dan bu yana, çok iyi yönetilen İLKSAN’ı ele geçirmeleri mümkün olmamıştır. Eğitim çalışanları, Türk Eğitim-Sen 'i destekleyerek, İLKSAN’da istikrara devam dedi. Namuslu insanlara çamur atanların kendi pisliğinde boğulacağını söylemiştik. Öyle de oldu ve kendi açtıkları çukurda boğuldular. Teşkilatımız, ne kadar ciddi sendikacılık yaptığını, eğitim çalışanlarının, güvenini nasıl sağladığımızı bir kere daha dost düşman her kese gösterdi. Türk Eğitim-Sen olarak, tüm yöneticilerimize, üyelerimize, üyemiz olsun, olmasın bize güvenen ve destek veren tüm eğitim çalışanlarına yürekten teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10