2011 yılı kesin hesapları komisyona havale edildi

Çerkezköy Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 2.05.2012 22:17:00 0
2011 yılı kesin hesapları komisyona havale edildi
Çerkezköy Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapılan Meclis Toplantısı’na Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyeleri Halil Demirkıran ve Mehmet Yıldırım dışındaki tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Açılış ve yoklamanın ardından başlayan toplantıda ilk olarak Cuma Tanrıkulu’nun 134 ada 6 parselde plan tadilatı yapılmasına ilişkin gündem maddesi görüşüldü. Çorlu otoyolunun yapımı esnasında mevcut derenin ötelenmesi sonucu vatandaşın arazisine girildiğini söyleyen Başkan Ali Ertem, konunun İmar Komisyonu’nda görüşülmesini önerdi. İlgili gündem maddesi meclis tarafından oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
YOL SİTENİN ORTASINDAN GEÇTİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Ay Işığı Site Yönetimi’nin plan tadilatı ve plan revizyonuna ilişkin talebi görüşüldü. Söz konusu sitenin Emlak konutlarının ilerisinde bulunduğunu ifade eden Ali Ertem, “Belediyenin yaptığı yol, sitenin ortasından geçti. Site sakinleri de bu yolun ortadan kaldırılmasını ve çevre yolu yapılmasını talep etti. Belediye olarak burada yanlış bir uygulama yapmışız” dedi. İlgili gündem maddesi de görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi. Toplantıda daha sonra Gazi Osman Paşa Mahallesi 580 ada 20 parselde yapılması planlanan Anaokulu alanında plan tadilatı yapılması talebi görüşüldü. Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz tarafından yaptırılacak olan Anaokulu projesinin alana sığmadığını belirten Ertem, “Proje hazırlanırken çekme mesafelerinin dikkate alınmamasından dolayı Anaokulu alana oturmuyor. Bu sebeple plan değişikliği talebinde bulunuldu” dedi. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Meclis Toplantısı’nın bir sonraki gündem maddesinde 1494 ada 1 parselde bulunan Adliye Sarayı alanında plan tadilatı yapılması talebi görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1494 ada 1 parseldeki alanın 4 Nisan 2008’de onaylanan Çerkezköy 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planı’nda Adliye olarak fonksiyon kazandığını kaydeden Ali Ertem, “1494 ada 1 parselde ayrılan Adliye alanı proje ve otopark için yeterli büyüklükte değil” dedi. Alanın yeterli büyüklükte olmaması sebebi ile plan tadilatı yapılması gerektiğine ilişkin talep de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından ‘Karaağaç Beldesi ve Çerkezköy İlçesi sınırları içinde bulunan muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışı’ ve ‘Çerkezköy Belediyesi’nde münhal bulunan 3 kadroda derece değişikli, 1 kadroda ise hem derece hem de unvan değişikliği yapılması’ meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
BAŞKAN ERTEM’E YETKİ VERİLDİ
2011 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesapları’nın görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda ayrıca Çerkezköy Belediyesi servis araçları hizmet yönetmeliğinin 5. ve 11. maddelerinde değişiklik yapılması talebi de görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda daha sonra Çerkezköy’de Kent Müzesi için çalışma gruplarının oluşturulabilmesi, gerekli çalışmaların yapılabilmesi adına Başkan Ali Ertem’e yetki verilmesi konusu görüşüldü. Son birkaç aydır ilçede bir Kent Müzesi oluşturulması için çalışmalar yapıldığını kaydeden Ertem, “Bugüne dek elde edilen eserlerin, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılabilmesi için bu Kent Müzesi’ne ihtiyacımız var. Söz konusu çalışmaların tek elden yürütülmesi gerekiyor. Bunun için de Belediye Başkanı olarak benim yetkilendirilmem gerekiyor. Daha önce yapılan Kent Müzesi toplantılarında komisyon oluşturuldu. Çalışma grupları belirlendi. Bu grupları çalıştırabilmem için meclis tarafından yetkilendirilmem gerekiyor” dedi. Kent Müzesi binası için ilk olarak sahip olunanlara bakılması gerektiğini kaydeden Ertem, “Önce elimizde neler var ona bakacağız. Ona göre proje çalışmaları yapacağız. Şimdiye kadar müze yeri için birkaç fikir öne sürüldü. Fakat ben tüm vatandaşların kolayca gidebileceği merkezi bir yerde yapılması taraftarıyım” dedi. Ali Ertem Kent Müzesi çalışmaları için meclis tarafından oybirliği ile yetkilendirildi.
PLAN DEĞİŞİKLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 6. Etap Revizyon İmar Planı değişikliği görüşüldü. BSH Fabrikası’nın olduğu bölgede Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin bir revize çalışması olduğunu söyleyen Başkan Ali Ertem, “Söz konusu alanda belediye olarak bizim de sınırımız var. Bu sebeple bizim de bir revize çalışması yapmamız gerekiyor” dedi. Gündem maddesi meclis tarafından görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantının son gündem maddesinde ise Çerkezköy Pazarcılar Derneği’nin Kapalı Pazar Yeri yapımına ilişkin dilekçesi görüşüldü.
MEVCUT PAZARYERİ ÖMRÜNÜ TAMAMLAMAK ÜZERE
Şuanda mevcut pazaryerinin 18 bin metrekare alan üzerinde yer aldığını ifade eden Ali Ertem, “Bu alan mevcut pazaryeri esnafının ihtiyacından çok daha fazla bir alan. Çevremizdeki belediyelerde bu tür bir pazaryeri dahi bulunmamasına rağmen biz belediye olarak mevcut pazaryerinden memnun değiliz. Burası ömrünü tamamlamak üzere. Biz buraya 13 bin 100 metrekare alan üzerine bir Pazaryeri yapacağız. 6 bin 500 metrekare de kapalı otopark yaparak pazaryeri önüne araçların park etmesini ve çirkin bir görüntü oluşmasını engelleyeceğiz. Yeni Pazaryerimiz kalıcı, ömürlük ve tamamen kapalı olacaktır” dedi. İlgili gündem maddesi de görüşülmek üzere oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
METİN DÖNMEZ’İ TEBRİK ETTİ
Toplantının sonunda konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem, geçtiğimiz günlerde yapılan ilçe kongresini kazanarak CHP İlçe Başkanı seçilen Metin Dönmez’i tebrik ederken, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ile Milliyetçi Hareket Partisi Yönetim Kurulu üyeleri Mümin Kobal ve Nilay Asbaş ile Pazarcılar Derneği üyelerine toplantıya katılımlarından dolayı ayrıca teşekkür etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ          


0282 726 91 91
0282 747 65 10