Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Özel Çalışma Grubu Toplantısı yapıldı

Akdeniz Parlamenter Asamblesi Özel Çalışma Grubu Toplantısı Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve aynı zamanda Akdeniz PA Medeniyetler Arası Diyalog ve İnsan Hakları Daimi Komite Başkanı T.Ziyae

3.05.2012 19:25:00 0
Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Özel Çalışma Grubu Toplantısı yapıldı

Akdeniz Parlamenter Asamblesi Özel Çalışma Grubu Toplantısı Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve aynı zamanda Akdeniz PA Medeniyetler Arası Diyalog ve İnsan Hakları Daimi Komite Başkanı T.Ziyaeddin Akbulut’un ev sahipliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapıldı.

 

PARLAMENTERLER KATILDI

 

Açılışını TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yaptığı Akdeniz Parlamenter Asamblesi Özel Çalışma Grubu Toplantısına Akdeniz Parlamenterler Asamblesi  Başkan Yardımcısı Abdelvahid Radi ile Bosna Hersek, Cezayir, Fas, Filistin, Fransa, Malta, Mısır, Portekiz, Romanya, Sırbistan, İsrail ve Ürdün’den ülkelerini temsil eden milletvekili ve senatörlerden oluşan yaklaşık 75 parlamenter katıldı.

 

GENEL AMAÇ SORUNLARA KATICI ÇÖZÜMLER ÜRETMEK

 

Toplantının açılışında bir konuşma yapan AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Akdeniz Parlamenter Asamblesi çerçevesindeki toplantıların genel amacının sadece parlamenter diplomasi değil, bölge sorunlarının çözümüne yönelik kalıcı çözümler ve projeler üreten bir işbirliğini oluşturmak olduğunu belirterek “Ekonomik ve sosyal olanakların gayrı-adil dağılımı, bölgeler arasında gelir eşitsizliği, işsizlik gibi sorunlar, toplumların birbirlerini “ötekileştirme” reflekslerini körüklemekte; yabancı düşmanlığı, aşırı sağın yükselişi, dini hoşgörüsüzlük gibi kavramlar, maalesef içinde bulunduğumuz bölgede bir salgın gibi yayılmaktadır. Hepimiz için ortak gaye olması gereken “insanlık” asgari müştereki zaman zaman unutulup kenara itilmekte; farklılıklar, benzerliklere tercih edilmektedir” dedi.

 

 RİSKLERİ DE BERABERİNDE GETİRİYOR

 

Akbulut “Yoksulluğun, geri kalmışlığın, bilgi ve eğitimden, ilaç ve tedaviden yoksunluğun ortadan kalktığı bir dünya, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli miras olacaktır. Tüm insanların haysiyetli bir yaşam sürebildiği ve çocuklarının geleceğine güvenle bakabildiği bir dünyanın uzak bir hayal olmaktan çıkartılması en büyük gayemiz olmalıdır. Halklarımızın temsilcileri olan biz parlamenterlere bu konuda çok önemli görevler düşmektedir” diye konuştu. “Arap baharı” olarak da adlandırılan sürecin, bölge için çok sayıda yeni imkânlar doğururken, aynı zamanda pek çok risk ve sorunu da beraberinde getirdiğini ifade eden Akbulut, Türkiye’nin başından itibaren bu süreçte halkların meşru taleplerinin yanında yer aldığını, halklar tarafından seçilerek, onların iradelerini ve beklentilerini yansıtma görev ve sorumluluğunu üstlenmiş olan parlamenterlerin, çalışmalarını yürütürken halkın iradesinin her şeyin üzerinde olduğu gerçeğini asla unutmaması gerektiğini söyledi.

 

EKONOMİLER BİRBİRİNDEN ETKİLENİYOR

 

Akdeniz Parlamenter Asamblesinin, bölgemiz halklarının ortak refahı ve geleceği için gerekli olan barış, istikrar, huzur ve güvenliğin tesisi konusunda uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi için uygun bir platform teşkil ettiğini ifade eden Ziyaeddin Akbulut, küreselleşmeye paralel olarak günümüz dünyasında ülkelerin ekonomilerinin birbirinden etkilendiğini söyledi.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10