Sekizinci sınıfların şampiyonu ‘E’ şubesi oldu

Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nda sınıflar arası bilgi yarışması düzenlendi. Bu yıl okullarında ilk defa bilgi yarışması düzenlediklerini söyleyen Okul Müdürü Musa Dinç, yarışma ile

Çerkezköy 3.05.2012 19:31:00 0
Sekizinci sınıfların şampiyonu ‘E’ şubesi oldu
Raif Dinçkök İlköğretim Okulu’nda eğitim gören Fevzipaşa İlköğretim Okulu sekizinci sınıf öğrencileri arasında önceki gün saat 17.00’da bilgi yarışması düzenlendi.
AMAÇ BAŞARI DURUMUNU ÖLÇMEK
Bu yıl okullarında ilk defa bilgi yarışması organize ettiklerini belirten Fevzipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Musa Dinç, “Yarışma kapsamında ilk hafta 8. sınıflar yarıştı. 9 Mayıs Çarşamba günü aynı saatte 7. sınıflar ve 16 Mayıs’ta da 6. sınıflar arasında bilgi yarışması düzenleyeceğiz” bilgisini verdi. Bilgi yarışmasıyla şubeler arasındaki başarı farkının ne durumda olduğunu görmeyi amaçladıklarını söyleyen Musa Dinç, “Ayrıca yarışma sayesinde çocuklarımız güzel vakit geçiriyor. Derslerde öğrendikleri bilgileri bu tür yarışmalarla pekiştirme şansı yakalıyorlar” dedi.
15 SORU YÖNELTİLDİ
Yarışmaya her şubeden 3’er öğrencinin katıldığını ifade eden Okul Müdürü Musa Dinç, “8. sınıflarda toplam 5 şubemiz bulunuyor. Yarışmalarda soru dağılımı, öğrencilerin haftalık ders saati ağırlığına göre ayarlanıyor. Yarışmalarda öğrencilerimize Türkçe’den 3, Matematikten 3, Fen Bilgisi’nden 3, İngilizceden 2, İnkılap Tarihi’nden 2, Din Kültürü’nden 1 ve Genel Kütlüden 1 olmak üzere toplam 15 soru yöneltiliyor ve her bir soru için de 1 dakika süre tanınıyor. Yarışma neticesinde beraberlik durumu söz konusu olursa yedek sorular yöneltiliyor. Sorular öğretmenlerimiz tarafından hazırlanıyor. Öğretmenlerimiz aynı zamanda yarışma esnasında da gönüllü olarak görev alıyor” dedi.
100 PUANLA 1. OLDULAR
Yarışma neticesinde Eray Özden, Tugay Gülkaya ve Müberra Macit’in temsil ettiği 8/A sınıfı 60; Muhammed Said Yazıcı, Merve Sarı ve Zehra Çelik’in temsil ettiği 8/B sınıfı 50; Muhammed Sertaç Özçelik, Semanur İğneci ve Minel Demirbağ’ın temsil ettiği 8/C sınıfı ise 30 puan aldı. Görkem Kara, Serap Erguvan ve Seval Nur Öztürk’ün temsil ettiğini 8/D sınıfının 50 puan aldığı yarışmada Elif Şahin, Berat Doğan ve Beste Yaren Bahtiyar’ın temsil ettiği 8/E sınıfı ise 100 puan alarak 1. oldu. Okul Müdürü Musa Dinç, yarışma sonunda 1. olan öğrencileri tebrik ederek birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10