Öğrencilere okul sütü dağıtılıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü “Okul Sütü Programı” kapsamında geçtiğimiz hafta ÇerkezkÃ?

Çerkezköy 8.05.2012 10:16:00 0
Öğrencilere okul sütü dağıtılıyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü “Okul Sütü Programı” kapsamında geçtiğimiz hafta okullara teslim edilen sütler,
VELİLERLE ANKET YAPILDI
Sütler geçtiğimiz hafta okullara teslim edilirken, bir haftalık süre zarfında velilerle anket yapılarak çocukların süte alerjisinin olup olmadığı, öğrencilerin sütü rahat içip içemediği ve velilerin çocuğuna süt dağıtımı yapılmasını isteyip istemediği belirlendi. 
KOMİSYONLAR OLUŞTURULDU
Dün Çerkezköy, belde ve köylerdeki tüm ilköğretim okullarında olduğu gibi 75. Yıl İlköğretim Okulu’nda da öğrencilere süt dağıtımı başladı. Sütleri 2 Mayıs’ta teslim aldıklarını belirten 75. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Burhan Açıkgöz, okul müdürü, bir okul aile birliği üyesi ve bir öğretmenden oluşan Süt Teslim Alma Komisyonu oluşturduklarını söyledi. Komisyon olarak, yüklenici firmadan sütleri teslim alırken son kullanım tarihlerini kontrol ettiklerini söyleyen Açıkgöz, sayımları gerçekleştirerek uygun muhafaza alanını belirlendiklerini ifade etti.
27 BİN ÖĞRENCİYE DAĞITILACAK
Ülke genelinde 7 milyon 200 bin, Çerkezköy’de 27 bin 78 öğrenciye haftanın 5 günü süt dağıtılacağını söyleyen Açıkgöz, “Sütlerimizin son kullanım tarihi 22.08.2012’dir. Bugün ilk olarak sabahçı grubumuz olan 5. sınıflara sütlerimizi dağıtacak ve hep birlikte içeceğiz. Öğle grubu olan 1, 2, 3 ve 4. sınıflarımıza da öğleden sonra sütlerini dağıtacağız. Okulumuzda 760 öğrenci mevcut. Süte alerjisi olanlar dışında tüm öğrencilerimize süt dağıtımı yapacağız” dedi.
ÇEVRE BİLİNCİ DE KAZANIYORLAR
Öğrencilere sütlerini dağıtan ve onlarla birlikte süt içen Okul Müdürü Burhan Açıkgöz, bu uygulamanın çocuklara örnek olacak bir uygulama olduğunu ifade etti. Bakanlık tarafından daha önce okullarda asitli içeceklerin satılmasının yasaklandığını anımsatan Açıkgöz “Çocuklarımızın asitli içecek alışkanlığından uzak tutulması amacı ile yapılan bu uygulamanın yerinde alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. Ayrıca çocuklarımız sütleri içtikten sonra boş kutularını topluyorlar. Böylelikle çevre bilinci de kazanıyorlar” diye konuştu. Söz konusu uygulamanın evlerde de gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Açıkgöz, sağlıklı bir neslin yetişmesi amacı ile çocukların süt ve süt ürünlerine, doğal ürünlere olan ilgisini arttırmak gerektiğini belirtti.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10