Karayolları’ndan Veliköy’e 3 kilometrelik yol

Veliköy Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Toplantısı dün saat 10.00’da Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağl

Çerkezköy 9.05.2012 09:14:00 0
Karayolları’ndan Veliköy’e 3 kilometrelik yol

Veliköy Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı dün saat 10.00’da gerçekleştirildi. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı.

 

MAYIS AYI TOPLANTISI YAPILDI

 

Toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından bir önceki meclis karar özetinin okunması ile başladı. Meclis toplantısının dördüncü gündem maddesinde de 2011 yılı bütçe kesin hesapları görüşüldü. Hesaplar incelenmek üzere oy birliği ile komisyona havale edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de yüksekokul ile protokol yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek belediye başkanına söz konusu protokolü imzalaması için yetki verildi.

 

TARLA SATIŞI KABUL EDİLDİ

 

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından belediyeye ait tarlaların satışının görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, belediyenin yüksekokul için birtakım giderlerinin olacağını ve bunların satışlarla karşılanabileceğini belirterek “Satmak istediğimiz tarlaların fiyat tespitini yapacağız ve açık ihale usulü ile ihaleye çıkaracağız” dedi. İlgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

YALIBOYU ISLAH OSB PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Meclis toplantısının 7’nci gündem maddesinde de ticaret-konut alanlarının imar durumu harcı görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından imar durumu harç bedeli 50 kuruş olarak belirlendi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Veliköy Islah Organize Sanayi Bölgesi yönetimine katılma konusu görüşüldü. Islah OSB için yer tesliminin yapıldığını, onaylandığını belirten Başkan Hanifi Belindir “OSB yönetimi oluşturuluyor. Yönetime katılıp katılmayacağımızı, katılırsak ne oranda katılacağımızı belirleyeceğiz” dedi. Belediyenin yönetime yüzde 33 oranında katılması oy birliği ile kabul edilirken, yönetim için 5 asil ve 5 yedek üye seçimi konusu da karara bağlandı. Hanifi Belindir, ikinci Islah OSB’nin yapılacağı Yalıboyu için Islah OSB protokolünün de imzalandığını söyledi.

 

DSİ’DEN GÖRÜŞ ALINACAK

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündeminde de İmar Komisyonu tutanakları görüşüldü. Komisyon tutanakları ile ilgili bilgi veren Başkan Hanifi Belindir, komisyon tarafından 161, 178, 179, 180 adaların güneyinde kalan yol alanının Devlet Su İşleri’nin görüşü alınarak görüş doğrultusunda toprak döküm sahası olarak belirlenmesinin kabul edildiğini belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan İmar Komisyonu Başkanı Şahin Büyükkaban da belirtilen alanın Saray Metal’in arka kısmında olduğunu belirterek “Orada imar yolumuz var. Ama yolu yapabilmemiz için oraları doldurmamız lazım. Hem yolu dolduracağız hem de toprak döküm alanı oluşturmuş olacağız” dedi.

 

ŞEHİT AİLELERİNDEN SU ÜCRETİ ALINMAYACAK

 

Belirlenen toprak döküm alanının DSİ’nin görüşü doğrultusunda belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin ‘Veliköy’deki şehit ve gazi ailelerinden su ücreti alınmaması’ yönündeki talebi görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından şehit ailelerinden su ücreti alınmaması, gazi ailelerinden de su ücretinin yarısının alınması karara bağlandı.

 

TAKIMA 25 BİN TL YARDIM YAPILACAK

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Veliköy’ü Türkiye Şampiyonası’nda temsil eden U19 futbol takımına ayni ve nakdi yardım yapılması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Başkan Hanifi Belindir “U19 futbol takımımız Tekirdağ Şampiyonu oldu. Elemeleri de geçerek Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. Çocuklarımız gayret gösterip bizi Türkiye şampiyonasına taşıdılar” dedi. Yapılan görüşmenin ardından takıma 25 bin TL yardım yapılması oy birliği ile kabul edildi. MHP’li Meclis üyesi Sedet Göral, Veliköy Belediye Başkanlığı’na önerge sundu. Meclis tarafından, verilen önergelere veya sorulara açıkça cevap verilmekten kaçınıldığını savunarak, önergesinde “Belediyenin ne kadar borcu vardır, borcu yoksa kasasındaki para ne kadardır, satılan 46 dönüm sanayi arsası, 8 dönüm konut arsası satılarak 3 milyon 500 bin TL gelir elde edildi. Çekilen 1 milyon 400 bin TL'lik kredi nerelere ve ne şekilde harcandı” sorularını yöneltti.

 

DERSLİK BİNASI PROJESİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Veliköy Belediyesi Mimarı Elif Özer, Namık Kemal Üniversitesi derslik binası projesi ile ilgili meclisi bilgilendirdi. Derslik binasının toplam 5 bin metrekare alan üzerine yapılacağını ifade eden Özer “Zemin katta 300 kişilik çok amaçlı salon, 400 kişilik konferans salonu, 9 adet özel çalışma odası, kafe ve kantin olacak. Asma katta da 20 öğretim görevlisi odası olacak. Binanın birinci katında ise 1 adet 160 metrekarelik sınıf, 7 adet 80 metrekarelik sınıf ve 2 adat laboratuar olacak. Binanın ikinci katında da 7 adet 70-100 metrekarelik sınıf ve 2 adet 80-100 metrekarelik laboratuar olacak” bilgisini verdi.

 

BELDELER KAPANACAK

 

Proje onaylandıktan sonra protokolünü imzalayacaklarını ve yapım ihalesine çıkaracaklarını belirten Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Seçimlere kadar öğrencilerin buradaki yeni okula taşınmasını hedefliyoruz” dedi. Belediyenin gerçekleştirdiği 23 Nisan ve Kutlu Doğum haftası etkinliklerine bazı belediye meclis üyelerinin katılmamasına da sitem eden Belindir, bu konuda duyarlı olunması gerektiğini belirtti. Büyükşehir konusunda çok fazla bilgi kirliliği olduğunu belirterek “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ’a geldiğinde kendisiyle görüşme fırsatım oldu. Kendisi beldelerin kapanacağını ve ilçeye bağlanacağını söyledi” dedi. Bazı beldelerin de ilçe olabileceğini belirten Belindir “Bu da ileriki süreçte belli olacak” dedi. 

 

3 KİLOMETRELİK YOL YAPILACAK

 

Veliköy Sanayi girişinden otoban köprüsüne kadar olan yolunda Karayolları tarafından yapılacağı müjdesini veren Belindir “Karayolları 3 kilometre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde yol yapacak. Kısa bir süre içinde yol, karayolları bölge müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılacak” ifadesini kullandı. Toplu konut ihalesinin de bir süre önce yapıldığını belirten Başkan Belindir “8 bina ve 320 daireden oluşan projede, belediye olarak 40 daireyi alacağız. İhaleyi kazanan firma belirlendi. Kısa süre içinde sözleşmesini imzalayacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 
 

 
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10