Tekirdağ’ın ilk çene ameliyatı NKÜ Hastanesi’nde yapıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi Tekirdağ’da bir ilke imza attı. İş kazasında çenesi 7 ayrı yerden parçalanan, mermer ustası Musa Maraz’ın dağılan çenesi 5 bu?

Tekirdağ 10.05.2012 13:04:00 0
Tekirdağ’ın ilk çene ameliyatı NKÜ Hastanesi’nde yapıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi Tekirdağ’da bir ilke imza attı. İş kazasında çenesi 7 ayrı yerden parçalanan, mermer ustası Musa Maraz’ın dağılan çenesi 5 buçuk saatlik bir operasyonla eski haline getirildi.

 

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

 

Edinilen bilgiye göre mermer ustası 27 yaşındaki Musa Maraz, geçtiğimiz hafta Marmara adasında bir gemiye mermer yükleme esnasında vinç halatının kopması sonucu mermer bloğun arasında sıkışarak ağır yaralandı. Bir tekne ile önce Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne Götürülen Maraz, devlet hastanesinde gerekli müdahalenin yapılamayacağı söylenince patronu tarafından Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

 

Edirne’de 3 gün ameliyat olmayı bekleyen Maraz, yakınlarının Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kulak Burun Boğaz servisinden Prof.Dr.Erdoğan Gültekin’e ulaşması üzerine ambulansla yeniden Tekirdağ’a getirildi. Musa Maraz, NKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Prof.Dr.Erdoğan Gültekin, Yrd.Doç. Zafer Çiftçi, Dr.Damla Özdemir ve Dr.Aklime Işık’tan oluşan 4 kişilik ekip tarafından 5 buçuk saat süren başarılı bir ameliyattan sonra eski sağlığına kavuştu.

 

TEKİRDAĞ’DA İLK

 

Ameliyatla ilgili açıklama yapan Prof.Dr.Erdoğan Gültekin “Hasta bize geldiğinde, çenesinin sekiz yerinde (Rekonstiriksiyon)yani kırıklar olduğunu gördük. Ayrıca kolunda, kaburgalarında ve omuriliğinde de kırık ve hasar mevcuttu. Hastamızı bekletmeden gerekli müdahaleyi yaptık başarılı bir ameliyat oldu. Birkaç gün sonra kendisini taburcu edeceğiz” dedi. Gültekin, gerçekleştirilen çene ameliyatının Tekirdağ’da bir ilk olduğunu söyledi.  İş kazası geçiren Musa Maraz da kendisini sağlığına kavuşturan doktorlara teşekkür etti.

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10