İhracata Hazırlık Çalıştayı yapıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Çorlu İrtibat Bürosu'nun organizasyonuyla düzenlenen 'İhracata Hazırlık' çalıştayı 7-8 Mayıs tarihlerinde Çorlu Ticaret ve Sanayi O

Çerkezköy 10.05.2012 13:14:00 0
İhracata Hazırlık Çalıştayı yapıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Çorlu İrtibat Bürosu'nun organizasyonuyla düzenlenen "İhracata Hazırlık" çalıştayı 7-8 Mayıs tarihlerinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

İKİ GÜN SÜRDÜ

 

Çalıştayın ilk gününde Tura A.Ş. KOSGEB Almanya Eşmer Yöneticisi Fırat Oğuztürk Türkiye'nin dış ticareti, uluslararası pazarlama, pazar araştırması, pazar araştırmasında faydalanılacak kuruluşlar ve bunların internet siteleri, firmanın dış pazarlarda tanıtımı, e-ticaret siteleri konularında bilgi verdi.

 

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

 

Seminerin ikinci gününde de İSO Dış Ticaret İhtisas Kurulu Üyesi ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri Mustafa Caner Sevimli, ihracat mevzuatı, ihracat şekilleri, onaylanmış kişi, gümrük beyannamesi, dış ticarette kullanılan belgeler, dış ticarette arşiv kullanımı, dış ticarette riskler, uluslararası anlaşmalar, teslim ve ödeme şekilleri ve ihracata yönelik devlet yardımları konularında ilgilendirme yaptı. Çalıştayın sonunda AİA Çorlu İrtibat Bürosu Uzmanı Mesut Dönmez, Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında bölge firmalarına yönelik olarak düzenlenen bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10