Çocukların hazımsızlığı bir saatte geçiyor Ama birilerinin hazımsızlığı halen geçmiyor”

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy’de 16 öğrencinin dağıtılan okul sütünden zehirlendiği iddiası ile hastaneye kaldırılması olayına ilişkin açıklama

Çerkezköy 10.05.2012 13:27:00 0
Çocukların hazımsızlığı bir saatte geçiyor Ama birilerinin hazımsızlığı halen geçmiyor”
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy’de 16 öğrencinin dağıtılan okul sütünden zehirlendiği iddiası ile hastaneye kaldırılması olayına ilişkin açıklama yaptı.
BUNLAR HER ŞEYE KARŞI ÇIKARLAR
Önceki akşam saat 19.00’da parti binasında basın açıklaması yapan Demirbağ, Türkiye’de belirli bir kesimin yapılan tüm işlere karşı çıktığını belirterek “Köprünün özelleştirilmesine karşı çıkan zihniyet, devlet hastaneleri ile sigorta hastanelerinin birleştirilmesine, ilaçların özel hastanelerden verilmesine, paradan 6 tane 0’ın atılmasına, okullarda ücretsiz kitap dağıtımına da karşı çıktılar. Bunlar her şeye karşı çıkarlar” dedi.
ZEHİRLENME SÖZ KONUSU DEĞİL
Okullara daha sütler dağıtılmadan zehirlenme iddialarının olduğunu ifade eden İlçe Başkanı Demirbağ, “Süt dağıtımı velilerin izni alınarak yapıldı. Velilerin izin verdiği öğrencilere süt dağıtıldı. Dün Çerkezköy’de yaklaşık 17 bin öğrenciye süt dağıtıldı. Bugün de dağıtıldı. Bunların 16 tanesi rahatsızlandı. Ama kesinlikle zehirlenme söz konusu değil” dedi.
PİSKOLOJİK DE OLABİLİR
Süt içtikten sonra bazı çocuklarda mide bulantısı ve hazımsızlık olduğunu belirten Demirbağ “17 bin çocuktan 16 tanesinde bu hazımsızlığın olması doğaldır” diye konuştu. Zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırılan öğrencileri hastanede ziyaret ettiğini ve doktorla görüştüğünü söyleyen Başkan Alaettin Demirbağ “Doktor, zehirlenmenin olmadığını, ağrı, bulantı ve hazımsızlık olduğunu söyledi. Bazı çocuklarda da psikolojik olabileceğini söylediler” ifadesini kullandı.
AK PARTİ’NİN İCRAATLARINI HAZMEDEMİYORLAR
Herhangi bir enfeksiyona rastlanmadığını ifade eden Demirbağ “Doktor, çocukların hazımsızlığı dedi. Ama bazı kesimler AK Parti’nin yaptığı işleri hazmedemiyor. Başka bir şey yok” dedi.
43 DERECEYE KADAR DAYANABİLİYOR
Süt dağıtımlından geri dönülmeyeceğini söyleyen Demirbağ, “Anne babalara da seslenmek istiyorum. Bunu kötüye kullanarak çocuklarının süt içmesini engellemesinler. Çocuklar süt içerek gelişecek” diye konuştu. Dağıtılan sütlerin kaliteli olduğunu ifade eden Demirbağ, “Sütlerin son kullanma tarihleri 23 ile 28 Ağustos arasında değişiyor. 43 dereceye kadar dayanabilen bir ambalajı var. Şuana kadar Türkiye’de hiç bozuk süt çıkmadı” dedi.
SÜTLERDEN NUMUNE ALINDI
Türkiye’de çocuklara günde yaklaşık 7 milyon süt dağıtıldığını ifade eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, ülke genelinde şuana kadar bozuk süte rastlanılmadığını söyledi. Sütlerden İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından numuneler alındığını ve tahlile gönderildiğini belirten Demirbağ “Çocukların hazımsızlığı bir saatte geçiyor. Ama diğerlerinin hazımsızlığı geçmiyor. O yüzden alışmaları lazım” diye konuştu.

Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10