Yaşatan Allah yaşatır

Kızılpınar Gültepe Mahallesi 172. sokakta evinin duvarında yalıtım yapmaya çalışan fabrika işçisi Yaşar Sağdıç (45) dün saat 15.00 sıralarında, duvar bitişiğindeki çöken toprağın

Çerkezköy 10.05.2012 23:04:00 0
Yaşatan Allah yaşatır
Kızılpınar Gültepe  Mahallesi 172. sokakta evinin duvarında yalıtım yapmaya çalışan fabrika işçisi Yaşar Sağdıç (45) dün saat 15.00 sıralarında, duvar bitişiğindeki çöken toprağın altında kaldı.
TOPRAĞIN ALTINDA KALDI
Yakınlarının komşularına haber vermesinin ardından bir taraftan mahalleli seferber olurken bir taraftan da Kızılpınar ve Çerkezköy Belediyelerine bağlı itfaiye ekiplerinden yardım istendi.
GERGİN BEKLEYİŞ, SEVİNÇLİ HABERE DÖNÜŞTÜ
Ekiplerin kepçe yardımı ile bir saati aşkın süren titiz çalışmaları sonucu iki metrelik toprak ile perde beton arasına sıkışarak yaşam mücadelesi veren Yaşar Sağdıç'a ulaşıldı. Sağdıç'ın yaşadığını gören kurtarma ekipleri bir saatlik gergin bekleyişin ardından sevinçli haberi verince yakınları tekbirler getirerek Allah’a şükretti. Mucizevi bir şekilde toprak altından sağ çıkmayı başaran Sağdıç'a ilk müdahale 112 ekiplerin tarafından olay yerinde yapıldı.
HASTANEYE KALDIRILDI

Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı kurtarma operasyonunu izleyen yüzlerce vatandaş bir taraftan kurtarma ekiplerini alkışlarken,  iki metrelik toprağın altında hayata tutunmayı başaran Yaşar Sağdıç’ı sağ görmek için koşuşturunca kısa süreli kargaşaya neden oldu. Kurtarma çalışmalarını baştan sona izleyen Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Aydemir, Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay ve Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez; Yaşar Sağdıç’a ilk geçmiş olsun diyenlerin arasında yer aldı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan biri erkek 3 çocuk babası Sağdıç, kontrol için Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10