Sınıfların şampiyonları belli oldu

Çerkezköy Özel İdare ilköğretim Okulu’nun 4 Mayıs’ta başlattığı ve 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen bilgi yarışması programı, dün sona erdi. Yarışmalar

Çerkezköy 11.05.2012 23:02:00 0
Sınıfların şampiyonları belli oldu

Çerkezköy Özel İdare İlköğretim Okulu dördüncü sınıf öğrencileri arasında dün saat 11.30’da bilgi yarışması düzenlendi.

 

BİLGİ YARIŞMALARI SONA ERDİ

 

4 Mayıs’ta başlayan ve dün sona eren yarışmalarla ilgili bilgi veren Özel İdare İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Esat Aktaş, “Yarışma kapsamında ilk gün beşinci sınıflar yarıştı. Beşinci sınıflarda 5/C sınıfı birinci oldu. Daha sonra altıncı sınıflar yarıştı ve burada da 6/C sınıfı birinciliği kazandı. Daha sonra ise yedinci sınıflar yarıştı ve yedinci sınıflarda da 7/C sınıfı birinci oldu” dedi. Dün ise dördüncü ve sekizinci sınıflar arasında bilgi yarışması düzenlendi. Dördüncü sınıflarda birinciliği 4/A sınıfı elde ederken sekizinci sınıflarda ise birinciliği 8/B sınıfı birinci oldu” dedi. Bilgi yarışması ile öğrenciler arasındaki başarı farkının ne durumda olduğunu görmeyi amaçladıklarını söyleyen Okul Müdürü Ahmet Esat Aktaş,  “Ayrıca yarışma sayesinde çocuklarımız güzel vakit geçiriyor. Oluşturulan rekabet ortamı sayesinde daha fazla ders çalışma isteği oluşuyor. Ayrıca derslerde öğrendikleri bilgileri bu tür yarışmalarla pekiştirme şansı da buluyorlar” bilgisini verdi.

 

8. SINIFLARDA C ŞUBESİ BİRİNCİ OLDU

 

Yarışmaya her şubeden 3’er öğrencinin katıldığını ifade eden Okul Müdürü Ahmet Esat Aktaş, “4. sınıflarda yarışmaya toplam 3 şubemiz katıldı. Yarışmalarda soru dağılımı, öğrencilerin haftalık ders saati ağırlığına göre ayarlandı. Yarışmalarda öğrencilerimize Türkçe’den 3, Matematikten 3, Fen Bilgisi’nden 3, İngilizceden 2, Sosyal Bilgilerden 2 ve Genel Kültür’den de 2 olmak üzere toplam 15 soru yöneltiliyor ve her bir soru için de 1 dakika süre tanınıyor. Yarışma neticesinde beraberlik durumu söz konusu olursa diye ayrıca 5 yedek soru hazırlandı. Sorular öğretmenlerimiz tarafından hazırlandı” bilgisini verdi. 8. sınıflar arasında yapılan yarışmada da 8/C sınıfı birinci oldu.

 

MİNİKLERDEN ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ

 

Yarışmanın ardından Özel İdare Anaokulu öğrencileri, anneleri için hazırladığı hediyeleri annelerine verdi. Anneler Günü dolayısı ile ilk olarak anneleri için hazırladıkları şarkıyı söyleyen anasınıfı öğrencileri, daha sonra hediyeleri verdi.

 

Haber / AHMET KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10