Trakya Kent Konseyleri Birliği’nin 7. toplantısı Çerkezköy’de yapıldı

Trakya Kent Konseyleri Birliği’nin 7. Olağan Genel Kurulu önceki gün Çerkezköy’de yapıldı. Birlik üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezk?

Çerkezköy 13.05.2012 23:45:00 0
Trakya Kent Konseyleri Birliği’nin 7. toplantısı Çerkezköy’de yapıldı
Trakya Kent Konseyleri Birliği’nin 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı Birlik Başkanı Levent Gündoğdu başkanlığında Çerkezköy’de yapıldı. 
ÇERKEZKÖY’Ü TANITTI
Önceki gün saat 10.30’da Turkuaz Restaurant’ta gerçekleştirilen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Trakya Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyeleri ve Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli katıldı. Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, tarım ve hayvancılığın Çerkezköy açısından önemini kaybettiğini söyledi.
42 HEKTARLIK ALANA ATIK TESİSİ YAPILACAK
Çerkezköy’ün nüfusunun 1970’lerde 14 bin olduğunu, günümüzde nüfusun 180 binlere ulaştığını söyleyen Başkan Yardımcısı İnce yapılacak olan katı atık bertaraf tesisi ile ilgili de bilgiler verdi. Çerkezköy’de 42 hektarlık alana katı atık bertaraf tesisi yapılması için çalışmaların devam ettiğini belirten İnce, Çerkezköy ve Trakya’da özellikle endüstriyel kaynaklı atık su kirliliğinin dikkat çeker duruma geldiğini ifade etti.
ATIK SU ARITMA TESİSİNİN YERİ BELİRLENDİ
Çerkezköy’de atık su arıtma tesisinin yapılacağı yerin de belirlendiğini ifade eden İnce Çerkezköy’de atık su artırma tesisinin 60 dönümlük bir alanda kurulmak üzere projelendirildiğini belirterek, tesisin Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin mevcut arıtma tesisinin yanına yapılacağını ve 2013 yılı sonuna kadar tesisin faaliyete geçeceğini söyledi. Belediyenin çevre konusundaki çalışmalarına da değinen Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, belediye olarak son 5 yılda çevre konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
SANAYİNİN YANINDA ÖNEMLİ BİR TİCARET MERKEZİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de Çerkezköy’ün Türkiye ve Trakya açısından önemli bir kent olduğunu belirterek, bundan sanayinin büyük etkisinin olduğunu söyledi. Çerkezköy’ün aynı zamanda bir ticaret merkezi olduğunu söyleyen Ertem, “Çerkezköy’de inşaat sektörü de hızla gelişiyor. Kentimizde maalesef eğitim seviyesi düşük. Eğitim seviyesi düşük olan vatandaşlar, inşaat sektöründe istihdam edilebiliyor” dedi.
MARKA KENT OLMA ARZUSUNDAYIZ
“Çerkezköy’ün nüfusu son 20 yılda yüzde 300 arttı” diyerek Çerkezköy’deki nüfus artışına da dikkat çeken Ertem “Çerkezköy’de kentte yaşama bilinci zayıf. Kent Konseyi’nin en temel görevi, Çerkezköy hemşeriliği bilincini oluşturup birlikte yaşama bilincini geliştirmek olmalıdır” diye konuştu. Çerkezköy’ün marka kent olmasını arzu ettiklerini söyleyen Ertem, “Ama Edirne gibi tarihimiz ve turizm potansiyeli olacak bir durumumuz da yok. Çerkezköy’de 4 belde ve 2 sanayi alanı var. Alanın yüzde 80’i yerleşim alanı. Sanayi ve ticaretimizin potansiyelini kullanarak daha rahat yaşadığımız, dışarıdan gelenlerin de gıpta ile baktığı bir kent olmak için gayret göstermeliyiz” ifadesini kullandı. 
SİZİN SORUNLARINIZA DA ORTAK OLMAK İSTİYORUZ
Ertem, Çerkezköy’de atık su arıtma tesisinin de 2013 yılı sonuna kadar devreye gireceğini belirtti. Belediye olarak Çerkezköy’e kent konseyi binası yapacaklarını da söyleyen Ertem, çalışmaların ihale aşamasına geldiğini ifade etti. Toplantıda Silivri Kent Konseyi Başkanı Kadir Baran da Kent Konseyi’nin protokoldeki yeri konusunda bir konuşma yaptı. Çalışma gruplarının proje önerileri ve yaptıkları çalışmaların görüşülmesinin ardından konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Çerkezköy Kent Konseyi’nin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Toplantıda söz alan Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Murat Yıldız da “Bizler engelliler olarak sizlere ‘sadece bizim sorunlarımızı çözün’ demiyoruz. Bizler sadece isteyen taraf olmak istemiyoruz. Bizler de sizlerin sorunlarına ortak olabiliriz” diyerek belediyeler bünyesinde Engelliler Koordinasyon Merkezi ya da engelliler masası kurulmasını önerdi. Toplantının ardından katılımcılar Turkuaz Restaurant’ta öğle yemeği yedi.

Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10