“Neden istifa edip AK Parti’ye geçtiğini seçmene açıklamalı”

Veliköy Belde Teşkilatı’nda belde yönetimi ve MHP’li belde meclis üyeleri ile bir basın açıklaması yapan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, MHP’den belediye başkanı Hanifi Belindir’

Çerkezköy 13.05.2012 23:53:00 0
“Neden istifa edip AK Parti’ye geçtiğini seçmene açıklamalı”
Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Belediye Meclis üyeleri Hatem Özdemir, Adem Yıldırım ve belde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Veliköy Belde Teşkilatında basın toplantısı düzenledi.
“BİZİ TEMSİL EDİYORLAR”
Önceki akşam saat 21.00’de gerçekleşen toplantıya Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Belediye Meclis üyeleri Adem Yıldırım, Veliköy Belde Başkanlığını vekaleten yürüten Belediye Meclis Üyesi Hatem Özdemir, İlçe Teşkilatı üyeleri ve belde teşkilatı üyeleri katıldı. İlçe Başkanı Mustafa Ordu, 2011 yılında Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in ve bazı meclis üyelerinin partiden istifa ettiğini ve AK Parti’ye geçtiğini anımsatarak “Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve bazı meclis üyelerinin AK Partiye geçmesinin ardından üç tane meclis üyesi arkadaşımız dimdik ayakta durarak MHP’yi belediyede en iyi şekilde temsil ediyor” dedi.
BU ZAMANA KADAR BEKLEDİK
2009 yılında Veliköy Belediyesi’ni kendilerine kazandıran ve kendilerini onurlandıran tüm seçmenlere teşekkür eden Ordu “2011 yılında üyelerimizin AK Parti’ye geçmesinin ardından sekiz ay sonra basın açıklamasını yapıyoruz. Biz kendisine neden istifa ettiğini sorduğumuzda Veliköy halkına daha iyi hizmet etmek için AK Parti’ye geçtiğini söylemişti. Biz de kendisine böyle bir zaman tanıdık. Bizim bu soruları sormamızdaki gayemiz halkımızın en iyi hizmeti görmesiydi. İyi hizmet yapacağını sanarak bu zamana kadar bekledik” dedi.
AK PARTİ BELEDİYEYİ BORÇLA TESLİM ETTİ
5 yıl Veliköy’ü yöneten AK Parti temsilcilerinin 2009 yılında Veliköy Belediyesi’ni 4 milyon TL borçla teslim ettiklerini söyleyen Ordu “2 yıl içinde Milliyetçi Hareket Partisini temsil eden meclis üyeleri ve Belediye Başkanı bu borçları ödedikten sonra, Orhan Gazi Mahallesi’nde İlköğretim Okulu’nu tamamlayıp, üst geçit projesini hayata geçirdiler” dedi. YER SATIŞI YAPILMASINA RAĞMEN BELEDİYE HALA BORÇLU
Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılan Veliköy Belediyesi’nin AK Parti döneminde borçlandığını belirten Ordu “Bizim dönemimizde Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir bizlere verdiği beyanatlarda 1 milyon TL’ye yakın belediyenin kasasında para bulunduğunu söylemişti. Sekiz aylık süre içinde de yer satışlarından 1.5 milyon TL’ye yakın gelir elde edildi. Ancak yapılan araştırmalarda Veliköy Belediyesi’nin şuanda yine borçlu olduğu gözüküyor” diye konuştu. 
BELİNDİR’E ÇAĞRIDA BULUNDU
Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in MHP’ye oy veren Veliköy halkına dürüstçe, namusluca, şereflice neden MHP’den ayrılarak AK Parti’ye geçtiğini açıklaması gerektiğini söyleyen Ordu, “Bu millet bir insan için partiye oy vermez. Parti bazında olsaydı giderlerdi AK Parti’ye verirlerdi. Onun için ben Belediye Başkanı Hanifi Belindir’e çok net şekilde çağrıda bulunuyorum. Neden MHP’den ayrıldığını, AK Parti’den Belediyeyi kaç liralık borç ile aldığını, AK Parti’ye geçtiği zaman belediyenin kasasında ne kadar olduğunu açıklasın” dedi.
MHP HİZMET İÇİN VAR
Sekiz aylık süre zarfında Veliköy’de bir çivinin bile çakılmadığını ifade eden Ordu, sorduğu sorularla ilgili aydınlatıcı cevaplar verilmezse kendisinin kamuoyuna gerekli açıklamaları yapacağını söyledi. “Kimin eteğinde taşı varsa dökecek” diyen Ordu sözlerini şöyle sürdürdü: “MHP hizmet için var. Yarın da öyle olmalı. Hanifi Belindir’in 2009 yılında Veliköylü seçmenlerin verdiği oyları hiçe sayarak etrafını saran vampirlerle beraber başka bir yere gitmesi ve beldeye hizmet getirmemesi gerçekten çok vahim bir durumdur”
YİYENLERİN YAKASINA YAPIŞACAĞIZ
Veliköy halkının karanlık bir ortama sürüklendiğini savunan Ordu “Sanayi Mahallesi’nde sekiz aydır ‘kat karşılığı konut yapacağım’ diyen zihniyet camisi, okulu, sağlık ocağı olmayan yere yüzde 12 oranla kat karşılığı veriyor. Hürriyet Meydanında park yapılacak dediler, hala yerin ihalesi olmadı. Veliköy halkı çok karanlık bir ortama sürüklenmektedir. Geçen dönemde Veliköy’de üniversite alanı olmadığı halde, Organize Sanayi Bölgesi olmadığı halde aynı yere kat karşılığı yüzde 17 veriliyordu. Değer yükselmiş ama oran 12’lere düştü” dedi.
Yetim hakkı yiyenlerin hiçbir zaman muvaffak olamayacağını söyleyen MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Biz yiyenlerin her zaman yakasına yapışacağız. Kimse, başkan gitti diye Mustafa Ordu’nun intikam peşinde olduğunu düşünmesin. Biz Veliköy’lü seçmenlerimize ve halkımıza hizmet istiyoruz” ifadesini kullandı. Toplantıda kısa bir konuşma yapan MHP’li Veliköy Meclis Üyesi Adem Yıldırım, bir önceki meclis toplantısında Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’e Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Veliköy Belediyesinin borcunun olup olmadığına dair önerge verdiklerini, bu verdikleri önergenin ise Belediye Başkanı Hanifi Belindir tarafından reddedildiği söyledi.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10