Annelere “Çiçek”

Anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel bir gün olan Anneler günü için, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilat Başkanı Alaettin Demirbağ ve beraberindeki partili

Çerkezköy 14.05.2012 21:32:00 0
Annelere “Çiçek”
Anneler Günü dolayı ile dün saat 17.00’da Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından Çerkezköylü annelere çiçek hediye edildi.
CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR
AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AK Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Selda Yeşil ve çok sayıda partilinin de katıldığı Anneler Günü etkinliğinde konuşan AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Analar olmasaydı insanlık da olmazdı. Onlar o kadar değerlidir ki, Peygamberimiz (Cennet anaların ayakları altındadır) demiştir. Anne, ailenin temel direği ve toplumun da geleceğidir. Sağlam bir toplum ancak temelleri sağlam atılmış aile yapısı ile mümkündür. Analarımız dilimizin öğreticisidir. Hayatı bize tanıtanlardır” dedi.
ANNELERE “OF” BİLE DENMEMELİ
Annelerin ilk ve ebedi öğretmenler olduğunu belirten Demirbağ, “Onlardan öğrenecek çok şeyimiz var. Hayatımıza ait güzelliklerin başında hep anamızın bize öğrettikleri ve bizim için yaptıkları gelir. Onların sevgileri karşılıksızdır. Gerçek sevgi ve merhameti görmek isteyenler onlara bakmalıdır. Annelerimiz için ne yapılsa azdır. Onlar her şeyin en güzeline layıktırlar” dedi. Annelerin, toplum yapısının mutlu ve sağlıklı, yeni nesillerin güvencesi olarak, hoşgörünün, güvenin, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağı olduğunu ifade eden Demirbağ, “Kur’an (of bile demeyin) diyor. Hayattaki başka hiçbir şey annelik kadar büyük bir fedakarlık gerektirmez” dedi ve tüm annelerin anneler gününü kutladı.   
Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gündür. Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Zamanla başka ülkelere de yayıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10