Veliköy Belediyesi’nde gelir gideri karşılamadı

Veliköy Belediyesi Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumunda toplam gelir hesapları görüşüldü. Yapılan hesaplarda gelirin gideri karşılamadığı görüldü. Bunun Mülkiy

Çerkezköy 16.05.2012 19:54:00 0
Veliköy Belediyesi’nde gelir gideri karşılamadı

Veliköy Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 

TOPLAM GELİR 6 MİLYON  

Tüm meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı Veliköy Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, saygı duruşundan bulunulmasının ardından bir önceki meclis karar tutanağının okunması ile başladı. Toplantıda daha sonra Bütçe Komisyonu Toplantı Tutanakları görüşüldü. Yeni oluşturulan Bütçe Komisyonu’nun ilk toplantısında meclis üyesi Şahin Büyükkaban, Bütçe Komisyonu Başkanı olarak belirlendi. Belediyenin toplam ödeneğinin 8 milyon 700 bin 200 TL öngörüldüğü meclis toplantısında toplam giderlerin 6 milyon 659 bin 835,75 TL olduğu ve gider bütçesinin gerçekleşme oranının yüzde 76,5 düzeyinde olduğu belirtildi. Toplam gelirler ise 6 milyon 283 bin 248,19 TL olarak belirlenirken, gider kaleminin gerçekleşme oranının ise yüzde 72 olarak hesaplandığı ifade edildi. İlgili gündem maddesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ  

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise belediyeye ait taşınmazların üç yıldan fazla süreyle kiraya verilmesi konusu görüşüldü. Buna göre kira süresi üç yıldan az olarak belirlenen taşınmazlar Encümen tarafından, üç yıldan fazla olanlar ise Meclis tarafından kiraya verilecek. İlgili gündem maddesi de meclis üyesi Sedet Göral’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı.

YOL 50 METRE DOĞUYA KAYDIRILACAK

Mecliste ayrıca 1/1000 ölçekli İmar Plan Tadilat Talebi görüşüldü. 499 ada 1, 2, 3, 4 parsel ve 498 ada 5, 6, 7 ve 8 parsel sahiplerinin, ağaçlık alan içerisinden geçen 12 metrelik trafik yolunun, 50 metre doğuya kaydırılmasını talep ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Hanifi Belindir, konuyu İmar Komisyonu’na havale etmeyi önerdi. Gündem maddesinin İmar Komisyonu’nda detaylı bir şekilde incelendikten sonra bir sonraki oturumda tekrar görüşülmesine oybirliği ile karar verildi.

MEVCUT PLANDA FAALİYET YAPILAMAZ

Meclis Toplantısı’nın bir sonraki gündem maddesinde ise 489, 490 ve 495 adalarda imar plan tadilatı talepleri görüşüldü. İlgili yerlerin Massan, Adem Memiş ve Turan Demircan’a ait olduğunun belirtildiği toplantıda, imar planında Ticaret Alanı olarak görülen yerlerin, imar plan tadilatı ile ‘Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı’ olarak değiştirilmesi talep edildi. Mevcut durumda işletmelerin faaliyet gösteremeyeceğini söyleyen Belindir, bu gündem maddesinin de İmar Komisyonu’nda görüşülmesini önerdi. İlgili gündem maddesi de görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi. 

İÇKİLİ İŞYERİ AÇILABİLECEK ALANLAR

Toplantının son gündem maddesinde ise içkili işyeri alanları görüşüldü. Önceki mecliste ‘Yalı Boyu Mevkiinde belirlenen alanda içkili iş yerleri açılabilir’ şeklinde karar alındığını belirten Başkan Hanifi Belindir, “Yalı Boyu Mevkii ibaresi net bir ibare değil. İlgili alan kesin bir şekilde belirtilmemiş. Bu ibareyi ‘489, 494, 495, 497, 498 ve 499 adaları kapsayan mevkilerde içkili iş yerleri açılabilir’ şeklinde değiştirmeyi düşündük” dedi. İlgili gündem maddesi de meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantıya son verildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10