KURSİYERLERİN BİR YILLIK EMEĞİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Halk Eğitim Merkezi tarafından yıl boyunca Çerkezköy ve beldelerde düzenlenen kurslarda, kursiyerler tarafından hazırlanan ürünleri, yılsonu sergisinde sergileniyor. Yılsonu sergilerinin ilki Kızılpınar’

Çerkezköy 17.05.2012 21:02:00 0
KURSİYERLERİN BİR YILLIK EMEĞİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Kızılpınar Kültür Merkezi’nde önceki gün saat 13.00’da açılışı yapılan sergide, 36 kursiyerin el emeği göz nuru ürünleri beğeniye sunuldu.

 

36 KURSİYERİN ÜRÜNÜ SERGİLENDİ

 

Makine Nakış Kursu, El Nakış Kursu ve Kadın Giyim Kursu’nun Ekim 2011’de başladığını anımsatan Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, açılan Yıl Sonu Sergisi’nde beğeniye sunulan ürünlerin satışından elde edilen gelirlerin ürün sahiplerine verileceğini ifade etti. Sergide toplam 36 kursiyerin çeşitli ürünlerinin yer aldığını söyleyen Ekinci, “Sergimiz 3 gün boyunca açık kalacak. Buradaki ürünlerin özelliği, hepsinin el emeği göz nuru ürünler olmasıdır. Kızılpınar Beldemizde sergimizin açılmasının mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

İMKANLAR DAHİLİNDE TALEPLER KARŞILANACAKTIR

 

İlçe sınırları içinde kendine göre sosyal bir faaliyet alanı bulamayan kadınlar, bu tarz sergilerle kendilerine sosyal bir çevre ediniyor. Bir yandan el becerilerini geliştiren kadınlar diğer yandan da üretime katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor. Sergide Dikiş Öğretmeni Ebru Yaman Özdemir ve Nakış Öğretmenleri Atiye Tunçbilek ile Fatma Dilek Demirbağ da kurs süresi boyunca özverili bir şekilde çalışan tüm kursiyerlere teşekkür etti. Çerkezköy’ün her mahallesinden, köyünden ve beldesinden gelebilecek her türlü kurs taleplerini, imkanları ölçüsünde karşılamaya devam edeceklerini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, serginin açılmasında desteklerini esirgemeyen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’a da teşekkür etti.

 

İLÇE OLMAYI HAK EDİYORUZ

 

Kızılpınar Beldesi’nin ülkede var olan birçok ilçeden daha fazla nüfusa sahip olduğunu ve ilçe olmayı hak eden beldeler sıralamasında üst sıralarda yer aldığını belirten Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da yeni yapılan Kültür Merkezi’nin her türlü sergi, seminer, konferans gibi organizasyona ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu ifade etti. Çevre beldelerde hatta bölgede benzer bir tesisin bulunmadığını kaydeden Başkan Korkmaz, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerini, ortaya çıkardıkları birbirinden güzel ve değerli ürünlerden ötürü tebrik etti ve serginin hayırlı olmasını temenni etti.

 

KURDELEYİ BİRLİKTE KESTİLER

 

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesini Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci ve AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil birlikte kesti. Açılışa ayrıca AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkan Yardımcısı Adnan Şahin, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Okul Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından davetlilere, kursiyerlerin kendi elleri ile hazırladığı yiyeceklerden ikramlarda bulunuldu.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10