ATA’NIN SAMSUN’A ÇIKIŞININ 93. YILI KUTLANACAK

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 93’üncü yıldönümü dolayısıyla kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Çerkezköy’deki kut

Çerkezköy 17.05.2012 21:54:00 0
ATA’NIN SAMSUN’A ÇIKIŞININ 93. YILI KUTLANACAK

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 93’üncü yıldönümü dolayısıyla kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Çerkezköy’deki kutlama programı belirlendi.

 

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLAYACAK

 

İlçe Bayram Kutlama Komitesi tarafından belirlenen kutlama programı kapsamında Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs cumartesi günü saat 07.00’da başlayıp 24.00’da sona erecek. Kutlamalar cumartesi günü saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak.

 

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ İLE SONA ERECEK

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı eşliğinden bayrak göndere çekilecek. Öğrencileri tarafından şiirlerin ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin okunmasının ardından törene katılan tüm gençlik tarafından “Türk Gençliğini Andı” okunacak. Beden Eğitimi Öğretmeni Burhan Öztürk yönetiminde törene katılan tüm öğrenci grupları ve spor kulüpleri tarafından “Türk Ulusu ve Cumhurbaşkanı Adına” şeref çağrısının yapılması ile devam edecek olan kutlamalarda Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de protokol üyeleri tarafından ödülleri verilecek. Programda halk oyunları gösterileri de sunulacak.

 

YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE KUTLANACAK

 

5 Mayıs 2012 gün ve 28283 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” gereğince Belediye Meydanı’nda çelenk sunumu ile başlayacak olan kutlamalar, yine belediye meydanında düzenlenecek olan gösteriler ile devam edecek. Geçtiğimiz yıllarda statta yapılan etkinlikler bu yıl belediye meydanında yapılacak. Çelenk programında geçtiğimiz yıllarda Çerkezköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ile Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları çelenk sunarken, bu yıl Atatürk Anıtı’na sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi sunulacak.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10