BALONUN SÖNMESİ İLE BAŞLAYAN KRİZ, TÜM DÜNYAYI ETKİSİ ALTINA ALDI

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Aykaç, 'Amerika'da konut sektöründe bir balonun sönmesiyle başlayan finansal kriz, kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına aldı' dedi.

Bölgede Gündem 18.05.2012 21:20:00 0
BALONUN SÖNMESİ İLE BAŞLAYAN KRİZ, TÜM DÜNYAYI ETKİSİ ALTINA ALDI
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Aykaç, "Amerika'da konut sektöründe bir balonun sönmesiyle başlayan finansal kriz, kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına aldı" dedi.
ÜLKE EKONOMİLERİNDE DARALMALAR OLDU
Kırklareli Üniversitesi'nin düzenlediği "Avrupa borç krizi" konferansında konuşan Rektör Prof. Dr. Aykaç, 2007 yılı ortalarında yaşanan finansal krizin 2 sene sonra hemen hemen tüm dünyayı etkilediğini söyledi. Krizin ortaya çıkmasının temel nedenleri arasında finansal sistemin aşırı değişimi, kuralsızlaştırılması, finansal krizdeki piyasanın aşırı kaldıraç kullanımının sıralanabileceğini ifade eden Aykaç, “2007 yılı ortalarında Amerika'da konut sektöründe bir balonun sönmesiyle başlayan finansal kriz, kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına aldı. 2009 yılında hemen hemen tüm ülkelerin ekonomisinin daralmasına neden oldu. Hükümetlerin ve merkez bankaların finansal sisteme içtenlik kazandırmaya yönelik parasal ve Mali tedbirleri neticesinde 2010 yılında dünya pozitif büyüme oranları gelişti ve ülke ekonomilerinde bir canlanma hepimizin şahit olduğu bir husustur” dedi.
TÜRKİYE’DE BANKACILIK ÖNEMLİ BİR KONUMA SAHİP
Prof. Dr. Aykaç, 2001 yılında yaşanan krizden sonra Türkiye'de bankacılık sektöründe yapılan reformlar sayesinde bugün Türk bankacılık sektörünün uluslararası yatırımcıların odağında herkesin övgüyle bahsettiği bir konuma sahip olduğunu kaydetti

0282 726 91 91
0282 747 65 10