“SOSYAL GÜVENLİK VE SAĞLIK HİZMETLERİNİN YASAL ZEMİNİ OLUŞTURULDU”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tekirdağ Müdürü Mahmut Kotan, 'Anayasamızın 56. Maddesi'nde yer alan, ancak yaklaşık 30 yıldır hayata geçirilemeyen genel sağlık sigortası, bütün vatandaşlarımızı

Tekirdağ 18.05.2012 21:45:00 0
“SOSYAL GÜVENLİK VE SAĞLIK HİZMETLERİNİN YASAL ZEMİNİ OLUŞTURULDU”
Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde verilen resepsiyonda konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tekirdağ Müdürü Mahmut Kotan sosyal güvenlik alanında gerçekleştirilen reformlardan birinin de kendi alanında devrim niteliğinde olan "Sosyal Güvenlik Reformu" olduğunu söyledi.
ÇAĞIN GEREKLERİNE UYGUN BİR SİSTEM
Bu reformun çalışma hayatının tüm kesimleri tarafından dile getirilen değişim ve ihtiyaçlar üzerine gerçekleştirildiğini belirten Kotan, reformla birçok zorunlu düzenlemenin yapıldığını, çağın gereklerine uygun sosyal güvenlik sisteminin getirildiğini ifade ederek “Anayasamızın 56. Maddesi'nde yer alan, ancak yaklaşık 30 yıldır hayata geçirilemeyen genel sağlık sigortası, bütün vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde hayata geçirilerek, sosyal güvenlik ve sağlık hizmetlerinin yasal zemini oluşturulmuştur" dedi.
16 İŞVERENE ÖDÜL
Daha sonra Kotan, Sosyal Güvenlik Haftası anısına Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik'e plaket takdim etti. Programda ayrıca SGK İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Güvenlik Haftası anısına, müdürlüğe en yüksek ve düzenli prim ödeyen ilk 16 iş verene teşekkür plaketi verildi. Resepsiyona, çok sayıda daire amiri ve davetli katıldı.

0282 726 91 91
0282 747 65 10