“Milli bayramlar, yönetmeliklere sığmaz”

“19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gazetecilere bir açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak “Milli bayramlar, yönetmeliklere sığmazlar” uyarısında bulundu.”

20.05.2012 17:58:00 0
“Milli bayramlar, yönetmeliklere sığmaz”

 Çerkezköy Haber - 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gazetecilere bir açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak “Milli bayramlar, yönetmeliklere sığmazlar” uyarısında bulundu. Öztrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 Mayıs tarihinin Türkiye'nin özgürlük mücadelesinin başladığı gün olduğunu belirterek, 19 Mayıs'ı kutlamanın önemine vurgu yaptı. Ak Parti hükümetini, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı statlarda kutlanmasını önlemekle suçlayan Öztrak, "Mustafa Kemal'e doğum günü sorulduğunda, 'Benim doğum günüm 19 Mayıs'tır' dediği gündür. 19 Mayıs günü bu ülkenin özgürlük mücadelesinin başladığı gündür. Bu ülkenin özgürlük kahramanlarının Anadolu'ya, Anadolu halkıyla birlikte bu ülkeyi özgür kılmak için çıktıkları gündür" dedi.

HASSASİYETE DAVET ETTİ
Siyasi partileri 19 Mayıs kutlamaları konusunda hassas davranmaya davet eden Öztrak, “Ne yazık ki bugün “19 Mayıs”ları kutlarken, maalesef başta siyasi partiler olmak üzere sivil toplum örgütlerinin atalarına saygı sunması, çelenk sunması, yönetmeliklerle engellendi. Milli bayramlar, yönetmeliklere sığmazlar. Özgürlük kahramanları, özgürlük savaşçıları yönetmeliklere sığmazlar” diye konuştu.

0282 726 91 91
0282 747 65 10