Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden sunulan projeler Genel Kurulca beğenildi: Huzurevi yeniden restore edilsin

Çerkezköy Kent Konseyi 5. Olağan Genel Kurul’una sunulan projeler hakkında Kadın Meclis Üyeleri’ni bilgilendiren Aynur Düzgünel, başta ‘Kadın Konuk Evi’ projesi olmak üzere bütün projelerin genel kur

Çerkezköy 20.05.2012 18:00:00 0
Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden sunulan projeler Genel Kurulca beğenildi:   Huzurevi yeniden restore edilsin

Çerkezköy Haber – Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin 9. toplantısı yapıldı. Geçtiğimiz gün saat 17:00 sıralarında Simit Sarayı’nda gerçekleşen toplantıya katılan meclis üyeleri, Meclis Başkanı Aynur  Düzgünel tarafından projelerle ilgili olarak bilgilendirildi. Meclis Başkanı Aynur Düzgünel, meclis üyelerine ilk olarak “Kadın Konuk Evi” projesinden bahsetti. Yürütme Kurulu Kararı gereği Genel Kurul’da en fazla üç projeden bahsedebildiklerini söyleyen Düzgünel şöyle dedi: “Çerkezköy’de istismara uğrayan kadınların kalabileceği ve ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir ‘Kadın Konuk Evi’ önerisi sunduk. Yasal dayanağını dile getirdik. Proje Genel Kurul’da da çok olumlu karşılandı.“

 

UZMAN GÖRÜŞÜ ALINACAK

 

Belediye Başkanı Ali Ertem’in de proje hayata geçene kadar istismara uğrayan, yardıma ihtiyacı olan kadınların tespit edilip belediyeye bildirilmesi durumunda, kendilerine kalacak yer ayarlanabileceğini ve ihtiyaçlarının da belediye tarafından karşılanabileceğini söylediğini belirten Düzgünel, bu konuda üniversitelerden de akademik yardım alacaklarını kaydetti. Uzman görüşleri doğrultusunda kadınlar için uygun olan projenin belirleneceğinin altını çizen Aynur Düzgünel “Nasıl bir proje hazırlanırsa kadınlarımızın psikolojisi olumsuz etkilenmez, bunun cevabını bulacağız ve o yönde ilerleyeceğiz” dedi.

 

ÖZGÜVENLERİNİ GERİ KAZANSINLAR

 

Kadın Konuk Evi için çevre belediyelerdeki örneklerin de yerinde görülüp incelenebileceği fikrini veren bir kısım Kadın Meclisi üyesi, Çerkezköy Devlet Hastanesi önünde bulunan ve eskiden Huzurevi olarak kullanılan metruk (terk edilmiş) binanın restore edilerek yeniden kullanıma açılabileceği önerisini dile getirdi. Yeniden restore edilecek binada hem yaşlıların, hem kadınların hem de kimsesiz çocukların kalabileceğinin konuşulduğu toplantıda şu görüşler dile getirildi. Düzgünel “İstismara uğradığı için evini terk eden kadınlarımızdan burada yaşlılara ve çocuklara bakma konusunda da yararlanılabilir. Böylece bir yandan yaşlılarımız, kadınlarımız ve çocuklarımız için kalacak yer sıkıntısı ortadan kalkar diğer yandan da kadınlarımız bir sorumlu olarak istihdam edilmiş olur.” dedi. Böyle bir projenin gerçekleşebilmesi için hayırsever vatandaşlarımızın da destek vereceğini ümit ettiklerini dile getiren Aynur Düzgünel Kadın Konuk Evi’nde eğitimler de verilebileceğini böylelikle kadınların tekrar özgüvenlerini geri kazanmalarının sağlanabileceğini belirtti.

 

 AİLE İÇİ SEMİNERLER GÜNDEMDE

 

Genel Kurul Toplantısı’nda ayrıca ‘Aile İçi İletişim’ seminerlerinin düzenli olarak gerçekleştirilmesine ilişkin projenin de sunulduğunu kaydeden Aynur Düzgünel, ilk düzenlenecek seminerin Kasım ya da Aralık ayında gerçekleşeceğini ve ünlü bir ismin konuşmacı olarak katılacağını, gerekli görüşmelere şimdiden başlanıldığını ifade etti. Genel Kurula sunulan üçüncü projenin ise kadınlar gününde eğitim seminerleri verilmesi olduğunu söyleyen Düzgünel: “Kadının Adı Var” paneli bu yönde bir etkinlikti. Antalya’dan, İzmir’den Kent Konseyleri arayıp tebriklerini iletti. Önümüzdeki yıllarda çok daha başarılı paneller düzenleyeceğimize inanıyorum” dedi.

 

İŞ ARAYAN İLE İŞVEREN BULUŞTURULABİLİR

 

Toplantıda yeni proje önerileri de gündeme geldi. İlk olarak ihtiyaç sahibi kadınların, kendilerine uygun iş bulabilmeleri için bir proje geliştirilebileceği konuşuldu. Kendisine uygun iş arayan kadınlarla, işvereni buluşturacak uygun bir platform hazırlanabileceğini belirten Düzgünel, “Yeni yapılacak Kent Konseyi binasında bu iş için bir yer ayarlanabilir. Gerekli görüldüğü takdirde işle ilgili eğitimler de verilebilir” dedi.

 

Toplantıdaki bir diğer yeni öneri ise diğer kadın meclisleri ile görüşerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması fikri oldu. Diğer Kent Konseylerinin Kadın Meclisleri ile görüşülerek onlarda var olan hazır projelerin Çerkezköy’e uyarlanabileceğini söyleyen Aynur Düzgünel, ilk olarak da birlikte belirlenecek bir Kent Konseyi Kadın Meclisi’ni Çerkezköy’e davet edebileceklerini kaydetti.

 

Haber Ahmet KARDEŞ

 

 

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10