Özgözde Kooperatifi'ne ait minibüsler faaliyetten men edilecek

Çorlu Belediyesi, 1 Haziran tarihinden itibaren şehir içi toplu taşımacılığı yapan Özgözde Kooperatifi'ne ait mavi minibüsleri de faaliyetten men edecek.

Çorlu 21.05.2012 22:10:00 0
Özgözde Kooperatifi
Çerkezköy Haber - Çorlu Belediyesi, 1 Haziran tarihinden itibaren şehir içi toplu taşımacılığı yapan Özgözde Kooperatifi'ne ait mavi minibüsleri de faaliyetten men edecek.
1 HAZİRAN’DAN İTİBAREN
Çorlu Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

''Çorlu Belediye Meclisi 06.01.2010 gün, 2012/66 sayılı kararıyla şehir içi toplu taşımacılığın belediye eliyle yürütülmesine karar verdiği için, 19.05.2011 tarihi itibariyle belediye, toplu taşımacılık hizmetini yürütmeye başlamıştır. Bu kapsamda yasal olmayan fiili durumu devam ettirenlerden Sarı- yeşil renkte olan minibüsler 26.03.2012 tarihinden itibaren faaliyetten men edilmiştir. Özgözde Kooperatifi tarafından Tekirdağ İdare Mahkemesi nezdinde 2010 yılı çalışma ruhsatı talebinin reddine dair işleme karşı davalar açılmış, bu davalar sonunda iptal kararları belediyenin itirazı sonucu Danıştay 8. Dairesi tarafından bozulmuştur. Bozma kararında aynen Uyuşmazlık konusu olayın yukarıda aktarılan süreci de dikkate alındığında M plaka sahiplerinin şehir içi toplu taşımada kazanılmış hak sahibi olduklarının kabulü hukuken mümkün değildir. Bu durumda, davacı kooperatif üyelerinin 2010 yılı çalışma ruhsatının düzenlenerek verilmesi istemlerinin zımnen reddine ilişkin dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmamaktadır denilerek Tekirdağ İdare Mahkemesi'nin kararının usul ve yasaya aykırı olduğu belirtilmiştir. Hal böyle iken Çorlu Belediye Başkanlığı tarafından yapılan işlemlerin usul ve yasaya uygun olduğu, yasal olmayan fiili durumun devam ettirilmeyerek şehir içi toplu taşımacılığın yalnızca belediye tarafından sürdürülmesi gerektiği tartışmasızdır. Bu bağlamda Çorlu Belediyesi 1 Haziran 2012 tarihinden itibaren haksız fiili durumu sürdürenleri faaliyetten men etmek amacıyla, kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak gerekli işlemleri tesis edecektir.'' 


0282 726 91 91
0282 747 65 10