Türkiye Kent Konseyleri Birliği Tekirdağ’da toplandı

Tekirdağ’da gerçekleştirilen Türkiye Kent Konseyleri Birliği 3. Dönem 2. Bölgesel Toplantısı’nda kent konseylerinin yerel ve merkezi karar alma sürecine katılımı, katılım sürecinde yaşanan sorunla

Tekirdağ 21.05.2012 22:46:00 0
Türkiye Kent Konseyleri Birliği Tekirdağ’da toplandı

 Çerkezköy Haber - Türkiye Kent Konseyleri Birliği 3. dönem 2. Bölgesel Toplantısı Tekirdağ Belediyesi Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda yirmi dört Kent Konseyi Başkanı da hazır bulundu. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Tekirdağ Kent Konseyi ve Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Levent Gündoğdu, kent konseylerinin her zaman itici güç olması gerektiğini belirterek, “Belediyeler ile her zaman koordineli bir şekilde çalışmalı ve dayanışma içerisinde olmalıyız. Toplum yararına olabilecek her projede kent konseyleri sorumluluk almalıdır” dedi.

TEKİRDAĞ’DA TOPLANDILAR

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz da, merkezi yönetimi harekete geçirme adına çalışmaların yapılması gerektiğine değinerek, yerelden genele, ulusala doğru gitmekte olan bir Kent Konseyleri Birliği olma yolunda ilerlediklerini söyledi. Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Yalova, Bursa, Balıkesir, Sakarya, Beşiktaş, Kartal, Sarıyer, Zeytinburnu, Kadıköy, Silivri, Çatalca, Çorlu, Gelibolu, Uzunköprü, Saray, Çerkezköy, Babaeski, Lüleburgaz, İpsala, Gebze ve Sancaktepe Kent Konseyleri başkan ve genel sekreterlerinin katıldığı toplantıda, kent konseylerinin sorunları ve sorumlulukları ele alındı. Ele alınan konular arasında yerel ve merkezi karar alma sürecine katılımı, katılım sürecinde yaşanan sorunlar, kent konseylerinin kendi içlerindeki işleyiş sorunları, katılımcı illerin işleyiş paylaşımı, kent konseyleri için bir tüzel kimlik gerekli olup olmadığı ve kent konseyi derneği hakkında bilgi paylaşımı da vardı. Toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10