İmam Hatip Lisesi’nin temeli atıldı

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, ''Çorlu, 265 bin nüfusu ile sürekli büyümeye devam eden bir ilçemiz'' dedi.

Çorlu 22.05.2012 21:13:00 0
İmam Hatip Lisesi’nin temeli atıldı

 Çerkezköy Haber - Çorlu'da eğitim öğretim veren İmam Hatip Lisesi, yeni binasının temel atma töreni gerçekleşti. Törene katılan Tekirdağ Valisi Kemelek, eğitim denince akla yenileşmenin geldiğini söyledi. Vali Kemelek, Tekirdağ'daki okulların devamlı yenileştiğini ve gelişmelere ayak uydurduğunu da belirterek, ''Türkiye'de çok çeşitli meslek liseleri var. Eskiden insanlarımız meslek liselerine, üniversiteye girişteki engellerden dolayı biraz uzak duruyordu. Ama şimdi alınan kararlar ve kanunlarla bu durum değişti ve ortadan kalktı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hedefi, meslek liselerinin diğer liselere göre oranının daha yüksek olması. Ülkemizde şu anda yüzde 55 civarında meslek lisesi ve yüzde 45 civarında diğer liseler var. Ama bu oranın en az yüzde 65 bandına gelmesi gerek. Yapılmak istenen de bu paralelde'' şeklinde konuştu.

 

SÜREKLİ BÜYÜMEYE DEVAM EDEN BİR İLÇEMİZ

 

Çorlu İmam Hatip Lisesi'nin yeni binasının da yaşanan yenileşme çalışmalarından biri olduğunu ifade eden Kemelek, yıkılması gereken, tarihi olmayan eski ve sağlıksız okul binalarını yıkarak yerine sağlıklı ve daha yeni binalar yaptıklarını da belirtti. Kemelek “Biz, Tekirdağ'da, sağlıksız olan okulları eğer tarihi eser değillerse yıkıyor, yerine daha sağlıklı ve yeni binalar yapıyoruz. Buradaki yeni yapılacak olan bina tamamen gönüllülük esasına dayalı bir çalışma. Şu ana kadar devletten hiçbir yardım ve destek almadan yapılmış. Umut ediyoruz bundan sonra da devlet kontrolünde ama destek almadan bitirilir. Çorlu'da okul binalarına ihtiyaç var. Çorlu, 265 bin nüfusu ile sürekli büyümeye devam eden bir ilçemiz''

 

OKUL BİNALARINA İHTİYAÇ ARTACAK

 

Törende konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ise, 12 yıllık kademeli eğitime geçildikten sonra, okul binalarına ihtiyacın arttığını söyledi. Çorlu'da her yıl bin öğrencinin artış gösterdiğini ifade eden İşler, meslek liselerinin öneminin daha yüksek olduğu bir döneme girildiğini de kaydetti. Kurban kesimi de yapılan törende Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt, katılımcılara topluca dua ettirdi.

 

BUTONA HEP BİRLİKTE BASTILAR

 

Vali Kemelek ve diğer protokol üyeleri sembolik olarak temel atma butonuna bastılar.

 

Yeni yapılan okulun bin 200 öğrenci kapasiteli olduğu, bin metrekare kapalı alana sahip olacağı, dersliklerin 50 metrekare alanda kurulacağı ve yaklaşık 40 dersliğin olacağı da vurgulandı. Öte yandan törene Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, Çorlu'da eğitim öğretim veren okulların müdür ve idarecileri ile öğrenciler katıldı.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10