Geri Dönüşüm Fabrikasında yangına “gaz sıkışması” sebep olmuş

Karaağaç Küçük Sanayi Sitesi’nde bir geri dönüşüm fabrikasında iki ay önce çıkan ve 5 saatte söndürülen yangının çıkış nedeni belli oldu. Yangına gaz sıkışması sebep olmu

Çerkezköy 23.05.2012 22:07:00 0
Geri Dönüşüm Fabrikasında yangına “gaz sıkışması” sebep olmuş

 Çerkezköy Haber – Geçtiğimiz Mart sonunda Karaağaç Küçük Sanayi Sitesi’nde bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan ve 5 saatte söndürülen yangının çıkış nedeni belli oldu. Hurda buzdolaplarının içlerindeki plastik ve diğer maddelerden arındırılıp imha edildiği Oktaş Plastik isimli işyerinde çıkan yangının gaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği belirlendi. 

İKİ AY ÖNCE YANMIŞTI

Yaklaşık 2 ay önce meydana gelen ve yüzlerce buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev hurdalarının bulunduğu fabrikanın depo kısmında çıkan yangın, kısa sürede tüm fabrikayı sarmıştı. Yangına ilk olarak Karaağaç Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ederken, büyüyen yangına müdahalede yetersiz kalınınca Çerkezköy OSB, BSH, Çerkezköy, Kapaklı, Kızılpınar, Karaağaç, Veliköy, Büyükyoncalı, Saray ve Çorlu Belediyesi itfaiye ekiplerinden de destek istenmişti. 112 Acil Servis ekipleri de olay yerinde hazır bekletilmişti.

5 SAATTE SÖNDÜRÜLMÜŞTÜ

İtfaiye ekiplerinin aralıksız müdahalesi ile yangın 5 saatte kontrol altına alınarak ancak söndürülebilmiş, tesiste bulunan bir vincin de yanarak kül olduğu yangında büyük oranda maddi hasar meydana gelmişti. Yangının buzdolabı atıklarından çıkan poliüretan köpüklerinin vinç makinesi ile yükleme esnasında, malzemelerin orta kısmında gaz sıkışmasına bağlı olarak bir anda alev alması sonucu çıktığı belirlendi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10