Miskolc ile NKÜ akademik partner oluyor

Macaristan'ın Miskolc Üniversitesi ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi akademik alanda yardımlaşma ve paylaşım konusunda anlaşma yaptı. Anlaşmayla birlikte iki üniversite arasında ilişkilerin akademik platfor

Tekirdağ 24.05.2012 22:11:00 0
Miskolc ile NKÜ akademik partner oluyor
Çerkezköy Haber - NKÜ ile Macaristan'ın Miskolc Üniversitesi arasında akademik platformda iş birliği anlaşması imzalandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Arslan şunları söyledi: “Üniversitemiz ile Miskolc Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği anlaşmasına göre karşılıklı olarak akademisyenler ve araştırmacıların lisans ve lisansüstü eğitim, öğretim ve araştırma alanlarında işbirliğini geliştirmesini, akademisyenler, öğrenciler ve mezunların karşılıklı değişimini, ortak araştırma faaliyetleri ve doktora eğitimini, bilimsel literatürün değişimini ve konferanslar hakkında karşılık bilgi alma çerçevesinde geliştirilecek faaliyetleri esas almaktadır. Bu anlaşmayla, her iki taraf bireysel ve ortak programları destekleyerek akademisyen ve öğrencilerin değişimi için sistemli bir şekilde çalışacak, ortak menfaat eğitim ve araştırma çalışmalarına katkıda bulunacak, ortak sempozyum organizasyonlarında bilgi verecek ve sürekli birbirlerine kendi bilimsel yayınlarını gönderecektir."

İşbirliği Anlaşmasının ardından Miskolc Üniversitesi'nin 1735 yılında kurulan tarihi kütüphanesi ile Enformatik ve Makine Mühendisliği Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü ziyaret edildi. Anlaşmanın iki üniversite arasında ilişkileri akademik platformda geliştireceği ümit ediliyor. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10