Müze, Çerkezköylülük bilincine katkı sağlayacak

Çerkezköy Kent Müzesi çalışmaları devam ediyor. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ilçede yapılması planlanan Kent Müzesi’nin vatandaşlarda Çerkezköylülük bilincini geliştireceğin

Çerkezköy 25.05.2012 20:50:00 0
Müze, Çerkezköylülük bilincine katkı sağlayacak

 Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kent Müzesi çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 

KENTE İLİŞKİN SORUMLULUK KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Çerkezköy’ün her geçen gün daha da büyüdüğünü dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, nüfusun beldeler ile birlikte 200 bine yaklaştığını ve bu esnada da dört bir yandan göç almaya da devam ettiğini belirtti. Belediye olarak ilçede kültürün gelişimine katkı sağlamayı, kente yeni gelenlerle bütünleşmeyi, onlara Çerkezköylülük bilincini aşılamayı, geçmiş ile bugüne ilişkin tüm veri, bilgi ve eşyayı bir çatı altında toplamayı amaçladıklarını söyleyen Ali Ertem, “Çerkezköylülük bilincinin gelişmesini sağlamak ve tüm hemşerilerimize kente ilişkin sorumluluk kazandırmak amacındayız. Bu noktada, kurulacak olan Çerkezköy Kent Konseyi’nin Çerkezköylülük bilincine katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.  

13 ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU

Mart ve Nisan aylarında Çerkezköy Belediye Meclisi’nde, Kent Müzesi yapılması konusunda toplantılar yapıldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce de, Çerkezköy’e bir Kent Müzesi kurulmasının gerekli olduğunu ifade etti. Örnek uygulamaları yerinde inceleme maksadı ile İnegöl Kent Müzesi’ni incelemeye gittiklerini söyleyen İnce, “Çalışmalar ışığında 16 kişilik bir Kent Müzesi Aktif Çalışma Komisyonu oluşturduk ve komisyon üyelerinin isimlerini İlçe Kaymakamlığı’na ilettik” dedi.

AKTİF ÇALIŞMA KOMİSYONU KURULDU

13 farklı çalışma grubu oluşturulduğunu söyleyen Gökhan İnce, “Eğitim, Spor, Köy Yaşantısı, Sanayi, Müzik, Eski Meslekler, Sosyal Yaşam, Göçler, Sivil Toplum, Dokümantasyon, Basın-Tarih, Eski Fotoğraflar ve Numismatik Objeler (Pul, Para) olmak üzere 13 farklı çalışma grubu belirledik. Bu çalışma gruplarında Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz ve Çerkezköy’ün duayen sanayicilerinden Ömer Kılınç’ın yanı sıra, A. Günal Kahramanoğlu, Dilaver Kaçar, Elif Özer, Emel Çinte, Halil Çelik, Hasbi Altıntaş, M. Günay Gökçe, Osman Genç, Şevket Halimoğlu, Vehbi Demirtaş ve Yusuf Asbaş ile birlikte çalışacağız” dedi.

İLK HEDEF ÇALIŞMALARIN DUYURULMASI

Son iki aydır düzenlenen tüm toplantılara katılarak desteklerini esirgemeyen tüm Çerkezköylülere teşekkür eden Gökhan İnce, toplantılarda görüş birliğine varılan konulardan da bahsetti. Toplantılarda özellikle Kent Konseyi çalışmalarının tüm Çerkezköylülere duyurulması konusunun görüşüldüğünü belirten Gökhan İnce, müzenin yapılacağı yerin de bir an önce belirlenmesi konusunda görüş birliğine varıldığını ifade etti.

HEDEF 1 YILDA 2 BİN MATERYAL

Toplantıda görüşülen konular ışığında ilk olarak 50X70 ebatlarında afişlerin ve ailelere yönelik bilgilendirme broşürlerinin hazırlatıldığını kaydeden Dr. Gökhan İnce, “İlçe merkezindeki okullarımıza afiş ve broşürlerimiz gönderildi” dedi. Çok sayıda vatandaşın elinde bulunan materyalleri Kent Müzesi’ne bağışlamak için belediyeyi ziyaret ettiğini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı İnce, ilçe merkezinde kurulması planlanan Kent Müzesi için görüşülen yerleri de değerlendirdiklerini söyledi. 1 yıl içerisinde 2 bin farklı ürün toplamayı hedeflediklerini söyleyen İnce, toplanacak ürünleri Kent Müzesi’nde sergilemeyi planladıklarını kaydetti.

KÖY VE BELDELERİ DE DOLAŞACAĞIZ

“Kent Müzesi çalışmalarına başladığımızda halkın ilgi göstereceğine inanıyorduk ve yanılmadığımızı da gördük” diyen Gökhan İnce, kısa zamanda çok materyal toplama amacında olduklarını ve bu sebeple mevcut ilginin devam etmesini istediklerini belirtti. Çerkezköy’ün tüm köy ve beldelerine de hizmet edecek olan Kent Müzesi’nin tanıtımı konusunda daha yoğun bir çalışma başlatacaklarını söyleyen İnce, “Köylerimizi ve beldelerimizi de ziyaret edeceğiz. Buralarda da Kent Müzesi’nin gerekliliği konusunda açıklamalar yaparak destek isteyeceğiz” diye konuştu.  

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10