HER ŞEYE O KARAR VERİYOR

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sezaryen ile ilgili söylediği sözleri eleştirerek, 'Yakında çocuğu nasıl yapacağımızı da anlatırsa şaşırmayın' dedi.

Bölgede Gündem 28.05.2012 21:29:00 0
HER ŞEYE O KARAR VERİYOR

Çerkezköy Haber - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen CHP Edirne İl Kongresi'ne katıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği İnce kongrede yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

BAŞBAKANI ELEŞTİRDİ

Başbakan Erdoğan'ın kimin ne yapacağını belirleyen kişi olduğunu öne süren İnce “Kimin Vali, Müsteşar olacağına, Cumhurbaşkanının görev süresinin ne kadar olacağına o karar veriyor. Sigara ve içki içip içmeyeceğimize o karar veriyor. Kaç çocuk yapacağımızı söylüyor. Önce oradan başladı. Türkiye'de 3 çocuk, Kazakistan'da gitti zam yaptı, '5 çocuk' dedi. Dün hızını alamadı 'sezaryenle doğum yok, normal doğum' dedi. Çocuk sayısını o belirledi, doğumun nasıl olacağını o belirledi. Yakında çocuğu nasıl yapacağımızı da anlatırsa şaşırmayın" dedi.

“BAK İBRET AL YERDE YATAN TOPRAĞA”

Türk Lirasının simgesini de eleştiren İnce, "Türk lirasına bir işaret yaptılar. 'TE' var orada. Tayyip Erdoğan. Biliyorsunuz bir padişahın, padişah olduğunda iki şey önemlidir. Adına sikke bastırılır. İkincisi ise hutbe okutulur. Sikkeyi de bastırdı, herhalde bu cuma hutbeyi de okuttum mu padişah Recep Paşa hazır artık. Edirne'den AKP'ye söyle bir söz söyleyeyim. Bak Recep Erdoğan. 'Bakıp ibret al yerde yatan yaprağa, bir zamanlar oda yüksekten bakardı toprağa.'" Diye konuştu.

CEHALETİN ÖRNEĞİ

Başbakan Erdoğan'ın öğretmen maaşlarıyla ilgili açıklamalarına da değinen Grup Başkanvekili Muharrem İnce “Dün yine bir söz söylemiş. Diyor ki 'Şu öğretmenler var ya memurlara göre çok para alıyorlar.' Bu cehaletin örneği. Memur saat 5'de kapatır gider. Öğretmen 5'de kapatır gitmez. O dersin, o sınavın hazırlığı vardır. Rehberlik vardır. Öğretmenlik mesleği derse girmekten ibaret değildir. Dolayısıyla öğretmenleri nitelikli meslek gruplarıyla birlikte tanımlaman lazım. Onlarla birlikte kıyaslaman lazım" ifadesini SÖZ MEYDANDA ASILI DURUYOR

Başbakan Erdoğan'ın referandum öncesi Kayseri meydanında 'Bizim pkk ile görüştüğümüz söyleyenler şerefsizdir' dediğini de hatırlatan İnce, "Sonra Oslo'da pkk ile görüşüldüğü ortaya çıktı. Edirne'den Recep Erdoğan'a sesleniyorum. Kayseri meydanında şerefsizdir dedin. O şerefsizdir sözü meydanda asılı duruyor. Sahibi gitsin onu alsın. Kim lazımsa o alsın” dedi.

HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ”

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin yanı sıra CHP Edirne milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli'nin de katıldığı genel kurulda, başkanlık için mevcut başkan Şükrü Ciravoğlu ile Teoman Özdöl yarıştı. Mimar Sinan Spor Salonu'nda 551 delegenin katılımı ile yapılan genel kurulda Teoman Özdöl, 281 oyla il başkanlığına seçildi. Teoman Özdöl, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, herkesi kucakladıklarını, birlik ve beraberlik içerisinde partiyi iktidara taşıyacaklarını kaydetti.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10