Veliköylü öğrencilerin İstanbul çıkarması

Veliköy Belediyesi tarafından beldede eğitim gören başarılı öğrencilere yönelik İstanbul gezisi düzenlendi. Gezi kapsamında İstanbul’a giden 197 öğrenci, İstanbul’un tarihi ve doğal güzellik

Çerkezköy 28.05.2012 22:49:00 0
Veliköylü öğrencilerin İstanbul çıkarması

 Veliköy Belediyesi, hem öğrencilerin motivasyonunu sağlamak hem de bir yıllık stresi atmalarına katkıda bulunmak amacıyla beldede eğitim gören öğrencilere yönelik İstanbul gezisi düzenledi.

 

KEYİFLİ ANLAR YAŞADILAR

 

Veliköy İlköğretim Okulu ve Veliköy Çok Programlı Lisesi’nde seçilen başarılı 197 öğrencinin katıldığı gezide öğrenciler Panorama 1453 Fetih Müzesi, Miniatürk “Minyatür Türkiye Parkı”, Harbiye Askeri Açık Hava Müzesi ve Kültür Sitesini gezdi. Öğrenciler boğazda tekne turu yapma imkanı da buldu. İstanbul’un Fethedilişinin 559. yılında düzenlenen gezinin ayrı bir güzelliğe büründüğünü belirten Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Tarih, kültür ve medeniyetin bir arada yoğunlaştığı gezilerimiz boyunca, öğrencilerimiz keyifli anlar yaşamasının yanı sıra,  atalarımızın bıraktığı eserler ve manevi huzurlarında gelecek için daha güçlü adımlar atmanın büyük sorumluluk olduğu bilincine bir kez daha yaşayarak erişme fırsatı buldular” dedi.

 

EĞİTİM KONUSUNDA ÜZERİMİZE DÜŞEN HER GÖREV KUTSALDIR

 

Belindir “Bizler çağ açıp çağ kapayan o muhteşem ecdadın torunlarıyız. 21 yaşında İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han’ı örnek alarak onun izinde başarılar göstermesini istediğimiz öğrencilerimize fetih şenliklerini kapsayan tarihler arasında gezi düzenlemek istedik. İnanıyorum ki öğrencilerin başarılarını desteklemedikçe, onların sorunlarına, mutluluklarına ortak olmadıkça, başarı tek başına sadece öğrencinin kendisi tarafından ulaşılan bir sonuç olamayacaktır. Öğrencilerin ufuklarına yeni bir ivme kazandırma amacımız inşallah başarıya ulaşmıştır. Eğitim konusunda üzerimize düşen her görev bizim için kutsaldır” diye konuştu.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10