“KAPAKLI TÜM İHTİYAÇLARA CEVAP VERDİ”

Kapaklı Belediyesi eski Hizmet Binası’nda, dün yapılan açılışla, 55 kursiyerin bir yılda hazırladığı yüzlerce ürün, vatandaşların beğenisine sunuldu. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi MÃ?

Çerkezköy 30.05.2012 21:15:00 0
“KAPAKLI TÜM İHTİYAÇLARA CEVAP VERDİ”

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan makine nakışları, El Nakışları ve Kadın Giyim kurslarına katılan kursiyerlerin bir yıl içinde hazırladığı eserler dün saat 13.00’da Kapaklı Belediyesi eski Hizmet Binası’nda açılan sergi ile vatandaşların beğenisine sunuldu.

32 KURSTA, 544 KURSİYER EĞİTİM GÖRÜYOR
Kapaklı Belediyesi ile İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen kurslarda üretilen ürünler dün saat 13.00’da Kapaklı Belediyesi eski Hizmet Binası’nda yapılan açılışla sergilendi. Açılış Töreni’nde konuşan Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Kapaklı Belediyesi’nin eğitime ve kurslara büyük önem verdiğini ifade etti. Kapaklı’da şuan da 32 kurs bulunduğunu söyleyen Ekinci, “Bu kurslarda toplam 544 kursiyerimiz eğitim görüyor. Mevcut Kapaklı Belediyesi Hizmet Binası’nın bir katı da belediye tarafından Halk Eğitim Merkezi için tahsis edildi. Söz konusu kat hem derslik hem de atölye olarak kullanılacak şekilde dizayn edildi” dedi ve Kapaklı Belediyesi’nin bu yıl, Halk Eğitim Merkezi’nin tüm ihtiyaçlarına cevap verdiğini ifade etti.
AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLIYORLAR
Açılış Töreni’nde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ise yıl sonu sergisinin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek vatandaşların açılan kurslara daha fazla rağbet göstermeleri gerektiğini söyledi. Makine Nakışları ve El Nakışları kursu öğreticisi Esma Korkmaz ve Kadın Giyim kursu öğreticisi Ebru Yaman Özdemir de, halktan daha fazla talep beklediklerini ifade etti. Makine kursunda 20, El Nakışları kursunda 20 ve Kadın Giyim kursunda da 15 olmak üzere toplamda 55 kursiyer tarafından hazırlanan yüzlerce ürünü sergilemenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten kurs öğretmenleri, “Bu tür kurslar sayesinde ev hanımları aile bütçelerine de katkı sağlamış oluyorlar” dedi. Sergide elbise, etek, pantolon, buluz, çocuk kıyafetleri, çeyizlik eşyalar, yatak örtüsü, havlu, seccade ve el nakışı ürünleri sergileniyor.
AMACIMIZ BİLİNÇLİ BİR TOPLUM YETİŞTİRMEK
Halk Eğitim Merkezi ile ortak yapılan çalışma neticesinde bu tür sergilerin açılmasında pay sahibi oldukları için mutluluk duyduklarını belirten Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, “Bu onur verici bir çalışma. Biz, Kapaklı Belediyesi olarak Sosyal Belediyecilik adına ne yapılması gerekiyorsa, onları yapma gayreti içindeyiz. İlçe Halk Eğitim merkezi ile yaptığımız protokoldeki amacımız halkımızı eğitmek, onların geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlamak ve bilinçli toplum yetiştirmektir. Bugün, açılışını yaptığımız bu sergi de bu çalışmaların bir meyvesidir” dedi. Belediye olarak yalnızca Halk Eğitim Merkezi ile değil, beldedeki tüm okullarla da işbirliği halinde olduklarını söyleyen Demir, “Sosyal etkinlikleri, en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi.
PLAKET VERİLDİ
Konuşmaların ardından emeklerinden dolayı kurs öğreticileri Esma Korkmaz ve Ebru Yaman Özdemir’e birer plaket verildi. Kurs öğreticileri Esma Korkmaz ve Ebru Yaman Özdemir de katkılarından dolayı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci ve Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir’e çiçek takdim etti. Açılış törenine Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’ın yanı sıra Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Salih Bezgin, İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Yücel İnce, Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş da katıldı.
Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10