‘YENİDEN ADAY OLABİLİRİM’ DEDİ

Geçtiğimiz ay CHP Çerkezköy İlçe Kongresi’nde ilçe başkanlığına seçilen Metin Dönmez, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret etti. Ziyarette Gazeteci Şaban KardeÅ

Çerkezköy 30.05.2012 21:20:00 0
‘YENİDEN ADAY OLABİLİRİM’ DEDİ

 Çerkezköy Haber - Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen CHP Çerkezköy İlçe Kongresi’nde ilçe başkanlığına seçilen Metin Dönmez, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret etti.

ÇERKEZKÖY TRAKYA’NIN GÖZDE İLÇESİ
Gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen Metin Dönmez, siyasete ve projelerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Gazeteyi ziyaretinde konuşan Dönmez, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının gerekli hizmeti yerine getirmesinde basının çok önemli olduğunu ve basın kuruluşlarının bu anlamda önemli bir kamu görevini yerine getirdiğini söyledi. Niçin ilçe başkanlığına aday olduğu hakkında da bilgi veren Dönmez “Çerkezköy Trakya’nın gözde ilçesi olma yolunda hızla büyüyor. Bu süreçte halka hizmet için teşkilatımızda yeni bir yapılanma olması gerektiğini gördüm. Son dönemde yönetimin bu konuda yetersiz olduğunu gözlemledim. CHP’nin Çerkezköy’de etkili bir muhalefet ortaya koyamadığını gördüğüm için ilçe başkanlığına aday oldum” dedi. CHP mensupları olarak geçmiş dönemde insanlara partiyi anlatmada yetersiz kaldıklarını söyleyen Dönmez “Ben de 2009 yılında belediye başkanlığına aday olduğumda partimi ve partimin yapacağı hizmetleri iyi anlatamadım” özeleştirisinde bulundu.
“ÖNÜMÜZE SET KOYDULAR”
2009 seçimlerinde bazı kesimlerin CHP’nin önüne set koyduğunu ileri süren Dönmez, şimdi kendilerini geliştirdiklerini Çerkezköylü herkesi kucaklayacak bir vizyonla “Çerkezköy’de muhalefetin gerçek yüzünü herkes görecek” diye konuştu. CHP’nin kapısının herkese açık olduğunu, parti içersinde de artık yarışın bittiğini ve parti içi kavgaların bırakılması gerektiğini vurgulayan Dönmez Tekirdağ’ın Büyükşehir olması konusuna da değindi. “Bu düşüncenin saklanan bir yüzü var. Bu yapılanmanın eyalet sistemine götürmek amacıyla kurulduğu düşüncesindeyim” diyen Dönmez “İlçe belediye başkanının yetkileri sınırlandırılıyor. Bunu eyalet sistemine hazırlık olarak görüyorum. Böyle bir uygulama varsa ülkenin bölünmesi açısından büyük bir tehlike” ifadesini kullandı.
“İKİNCİ 3 YIL DA BOŞ GEÇTİ”
AK Partili Çerkezköy Belediyesi’ni de eleştiren Dönmez “Çerkezköy’de 8 yıldır iktidar partisinin belediye başkanı var. 2009’ya yaptığım tespitlerde Çerkezköy’e yapılan hizmetlerde bir öngörüm vardı. Belediyecilik yol yapmak, su götürmek değildir. İnsanları birbirine yaklaştıracak sosyal kültürel ortam oluşturmazsanız ayrımcılık ortaya çıkar. Belediye Çerkezköylü ruhu taşıyan insanları bir araya getirip işte bu ruhu pekiştiremiyor. Belediyenin en büyük eksikliği bu” diyerek belediyenin yaptığı çalışmaları örnekler vererek eleştirdi ve ikinci 3 yılın da boşa gittiğini söyledi.
“YENİDEN ADAY OLABİLİRİM” DEDİ
İlçe Başkanı Dönmez “Belediye başkanlığına mı aday olacaksınız yoksa ilçe başkanlığına mı devam edeceksiniz” sorusuna da içtenlikle cevap vererek halktan teveccüh gelirse, yönetim ve üyelerden talep gelirse belediye başkanlığına aday olacağını belirtti. Metin Dönmez’e ziyaretlerinde Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Aygül, Organizasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdoğan Fıçıcı, Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nezahat Tunalı ve ilçe yönetim kurulu üyesi Zülfikar Kırmızıgül eşlik etti.
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10