GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TÜRK TEKSTİLİ

Çerkezköy Haber - Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Tekstil Mühendisliği tarafından düzenlenen “Türk Tekstilinin Geçmişten Bugüne Yolculuğu” konulu konferans, Çorlu Mühendis

Çorlu 31.05.2012 21:01:00 0
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TÜRK TEKSTİLİ
Çerkezköy Haber - Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Tekstil Mühendisliği tarafından düzenlenen “Türk Tekstilinin Geçmişten Bugüne Yolculuğu” konulu konferans, Çorlu Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
BİR İŞE BAŞLAMADAN YOL ALINAMAZ
Yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı etkinlikte İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ile Gülle Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle öğrencilere Türk tekstilinin geçmişten bugüne yolculuğunu anlattı. Gülle, verdiği konferansta Türkiye’de tekstilin mevcut durumunu rakamlarla analiz ederek, gelecek stratejilerinin neler olması gerektiği üzerinde durdu. Sektördeki firmalar gibi, mühendis adaylarının da rekabet içinde bulunması gerektiğini belirten Gülle, bir işe başlamadan ve uğraşmadan asla yol alınamayacağını belirterek, ikramiye çıkması için öncellikle bir biletin alınması gerektiğini vurguladı.
PLAKET VERDİ
Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, günün anısına İsmail Gülley’ye bir plaket takdim etti. Konferansa NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ile Gülle Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Çorlu Mühendislik Fakültesi Tekstil Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Göktepe, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziya Özek, Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Gümüş, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

0282 726 91 91
0282 747 65 10