BELEDİYE ENGELLERİ “ASANSÖRLE” AŞACAK

Çerkezköy Belediye Hizmet Binası’nda asansör yapım çalışması haftaya başlıyor. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, çalışmaların bir hafta içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğ

Çerkezköy 31.05.2012 21:42:00 0
BELEDİYE ENGELLERİ “ASANSÖRLE” AŞACAK
Çerkezköy Haber – Önce kendi binasına asansör yaptırmak için kolları sıvayan Çerkezköy Belediyesi, daha sonra kamu binalarını denetlemeye hazırlanıyor.
İHALE LEVENTLER ASANSÖR’ÜN
Çerkezköy Belediye Hizmet Binası’nda asansör yapım çalışması ise haftaya başlıyor. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, çalışmaların bir hafta içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini açıklarken tüm kamu kurum ve kuruluşlarını da aynı konu hakkında daha hassas olmaya davet etti. Ertem, 7 Temmuz’dan itibaren gerekli çalışmaları yapmayan kurum yöneticileri hakkında dava açılabileceğini ifade etti. Çerkezköy Belediyesi Hizmet Binası asansör yapım işi 4 Mayıs’ta yapılan ihale sonucu 90 bin TL’lik teklif ile Leventler Asansör firmasına ihale edilmişti. İhale sözleşmesinin imzalandığını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Belediyemize yapılacak olan asansör için yüklenici firma Leventler Asansör ile sözleşme imzalandı. Önümüzdeki hafta çalışmalara başlanılacak. Bir ay içerisinde tüm çalışmaların tamamlanmış olmasını temenni ediyoruz” dedi.
7 TEMMUZ’DAN İTİBAREN DENETİMLER BAŞLAYACAK
7 Temmuz’dan itibaren engelli vatandaşların, kendilerine engel oluşturan kamu binalarından sorumlu olan kimsenin şahsına dava açılabileceğini da hatırlatan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, konu hakkında daha hassas olmaya çağırdı. Başkan Ertem, “Çerkezköy’de yaşayan her hangi bir engelli vatandaşımız, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının en uzak köşesine dahi rahatça ulaşımını sağlayabilmeli” dedi. 7 Temmuz’dan itibaren Belediye olarak konu hakkında denetimlere başlayacaklarını da hatırlatan Başkan Ali Ertem, “başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere, tüm Çerkezköylülerin bu konuda duyarlı hareket edeceklerini düşünüyorum” dedi. Konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapmayanlar hakkında cezai işlem de uygulanacak.
Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10