Kene ile mücadeleyi “bıldırcında” buldu

Karaağaç Belediyesi İtfaiye Birim Amiri Durmuş Özay, kene ile mücadeleyi bıldırcında buldu. Özay, 2012 yılı içerisinde 13 kişinin kene ısırması sonucu KKKA hastalığından ölmesi üzerine ke

Çerkezköy 2.06.2012 08:54:00 0
Kene ile mücadeleyi “bıldırcında” buldu

Çerkezköy Haber – Karaağaç Belediyesi İtfaiye Birim Amiri Durmuş Özay, kene ile mücadeleyi bıldırcında buldu. Karaağaç Belediyesinde İtfaiye Birim Amiri olarak görev yapan Durmuş Özay, Saray ilçesine bağlı Kadiköy köyünde bulunan Fatih Erdem’e ait bıldırcın çiftliğinden 400 adet bıldırcın alarak doğduğu ve büyüdüğü yer olan Tokat’ın Zile ilçesi Alıçozü köyü arazisine saldı.

 

2012 yılı içerisinde 13 kişinin kene ısırması sonucu KKKA (Kırım Kongo Kanamalı Ateşi) hastalığından yaşamını yitirdiğini belirten Özay, “Kene ile mücadelenin tek yolu duyarlı olmaktır” dedi. İlaç ve benzeri mücadeleler ile kenenin evrim geçirerek yeni ve tehlikeli cinslerin ortaya çıktığını ilaçlamanın da bir yerde keneye karşı çaresiz kaldığını ifade eden Özay “Yerde yaşayan keklik, sülün, bıldırcın gibi hayvanların yeniden türetilmesinin zirai faaliyetten daha etkili olacağına inanıyorum” diyerek bölge halkına da avlanmama ve avlanmaya müsaade edilmemesi için çağrıda bulundu.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10