Pilav ve Veda Günü Şenlikleri’nin 22.’si düzenlendi

Nurullah Narin İlköğretim Okulu tarafından geleneksel hale getirilen Pilav ve Veda Günü Şenlikleri’nin bu yıl 22’ncisi düzenlendi. Önceki gün saat 17.30’da okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte kon

Çerkezköy 2.06.2012 09:11:00 0
Pilav ve Veda Günü Şenlikleri’nin 22.’si düzenlendi
Nurullah Narin İlköğretim Okulu tarafından geleneksel hale getirilen Pilav ve Veda Günü Şenlikleri’nin 22’ncisi önceki gün saat 17.30’da okul bahçesinde düzenlendi.
PEKÇOK ALANDA TEKİRDAĞ’I TEMSİL ETTİK
Halk oyunları gösterileri ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalarla devam etti. Programda konuşan Nurullah Narin İlköğretim Okulu Müdürü Yılmaz Kırmızıgül, 1990 yılından itibaren başlattıkları Pilav Günü şenliğini 22 yıldır ara vermeden devam ettirdiklerini belirtti. Okuldan mezun olan pek çok gencin, doktor, mühendis, öğretmen, iş adamı, esnaf gibi mevkilere geldiğini ifade eden Kırmızıgül, okulun başarılarından da bahsetti. 1986-1987 eğitim öğretim yılında açılan Nurullah Narin İlköğretim Okulu’nun çok önemli başarılara imza attığını söyleyen Kırmızıgül, özellikle krosta, voleybolda, satrançta ve birçok alanda Tekirdağ’ı temsil ettiklerini söyledi. Okul Müdürü Kırmızıgül, Narin Tekstil’e, Narin Park’a, Narin ailesine ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e okula katkılarından dolayı teşekkür etti.
ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ   
Kırmızıgül’ün konuşmasının ardından program anasınıfı ve ilköğretim okulu öğrencilerinin gösterileri ile devam etti. Halk Oyunları, Anadolu Ateşi, Artvin yöresine ait Şalvar Oyunu, Ateş Böceği dansı, Zeybek, dans ve çeşitli gösterilerin sergilendiği etkinlikte öğrenciler performansları ile beğeni topladı. Öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Bayrak ve Flama teslim töreninin ardından sona erdi. Programın sonunda 8.sınıf öğrencileri keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar. Programda minik öğrenciler, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin’de çiçek takdim etti. 
KATILIM YOĞUNDU
Bu yıl 22.’si düzenlenen Pilav ve Veda Günü şenliklerine Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP ilçe yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Gürcün, Hasan Karaca, Ercan Çorbacı, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Narin Park Bölge Müdürü Ferda Kara, İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, Halk Eğitim Merkezi eski Müdürlerinden Ali Günal Kahramanoğlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Kırmızıgül, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Haber / Bahtiyar ŞENLİK

0282 726 91 91
0282 747 65 10