SARAY BELEDİYESİNİN 7. GELENEKSEL “FESTİVALİ” BAŞLADI

Saray Belediyesinin geleneksel 7. Bahar ve Kültür Festivali başladı. Festivalin açılışı Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programla yapıldı. Program sonrası Uğur Mumcu Parkı&#

Saray 3.06.2012 21:17:00 0
SARAY BELEDİYESİNİN 7. GELENEKSEL “FESTİVALİ” BAŞLADI
Çerkezköy Haber – Saray Belediyesi’nin yedi yıl önce başlattığı ve geleneksel hale getirdiği Bahar ve Kültür Festivali Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programla başladı.
ÜÇ AÇILIŞ BİRDEN YAPILDI
Oldukça kalabalık bir davetli kitlesinin hazır bulunduğu Festival saygı duruşu ve davetlilerin hep bir ağızdan gür sesle söylediği İstiklal Marşı okunarak başladı. Açılış töreninde konuşan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Festival’in Saray’a büyük değer kattığını belirterek “Festivaller, toplumsal huzur ve barışın sağlanmasında büyük katkı sağlar” dedi. Program sonrası Uğur Mumcu Parkı’nın ve ardından da Festival Panayır’ının açılışı gerçekleştirildi.
“YEREL DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”
 Kültür Festivali açılış töreninde konuşan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “Belediyemizin önderliğinde 7 yıl önce ilki gerçekleştirilen ve Saray’ımıza değer katan Festival’imiz bu yıl da günden güne artan enerjisi ile devam ediyor. 3 günü festival öncesi olmak üzere 6 gün boyunca sizleri hayatın stresinden, ülkenin gündeminden uzaklaştırarak, bir nebze de olsa yüzünüze gülümseme, kalplerinize mutluluk katmaya çalışacağız. Bu yılki Festival’imizde ulusal sanatçılarımızın katılımının yanında yöremizin, Trakya’mızın yerel değerlerini biraz daha fazla öne çıkarmayı amaçladık. Yerel değerlerimize sahip çıkmak ve onlara destek olmak hepimizin görevidir” dedi.
Çoban, “Festivaller, toplumsal huzur ve barışın sağlanmasına büyük katkı sağlar. Bir araya gelen halk hem ticaret yapar hem eğlenir hem de birbirini tanır kaynaşır, dostluklar kurar, böylece kültür ve turizmin gelişmesine katkı sağlar. Saray’ımızın bu yönüyle, yaşanabilecek cennet köşelerimizden biri olmuştur. Saray deyince akla, Trakya’nın en temiz, en güzel, en huzurlu yerlerinden biri geliyor. Sımsıcak aydın insanları, temiz havası, verimli toprakları, yemyeşil ormanları ile bu övgüyü fazlasıyla hak ediyoruz. Saray Festivali, Saray sınırlarını aşarak yayılıyor” diye konuştu.
AMACIMIZ ÖZÜMÜZÜ, KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUMAK”
Başkan Nazmi Çoban, amaçlarının gelenek ve göreneklerini kültürlerini yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu belirterek “bu nedenle Festival’imiz çok büyük önem arz etmektedir. Festival’imizde emeği geçen başta Saray halkına, belediye meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza ve festivalimize sponsor olan tüm işletmecilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
FESTİVAL MEŞALESİNİ BİRLİKTE YAKTILAR
Festival Meşalesini CHP Tekirdağ Milletvekili Av. Emre Köprülü, Saray Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Kıyıköy Belediye Başkanı İsmail Gök birlikte yaktılar.
ROMAN VATANDAŞLAR RENK KATTI
Roman vatandaşlar da her yıl olduğu gibi bu yıl da Saray 7. Geleneksel Bahar ve Kültür Festivali açılış programını danslarıyla ve kendilerine has oyunlarıyla renklendirdiler ve Festival alanını dolduranlardan büyük alkış aldılar. Vatandaşlar onların oyunlarını pür dikkat izlerken birçok vatandaş da cep telefonlarıyla onları görüntüye alma yarışına girdi. Roman vatandaşların oluşturduğu dans ve oyun grubunun ardından okulların folklor ekipleri gösteriler sundu. Daha sonra belediye bandosu eşliğinde protokol mensupları okullar, davetliler ve vatandaşlar kortej oluşturarak merhum gazeteci – yazar Uğur Mumcu’nun adı verilen Parka kadar kortej eşliğinde yürüdü. Parkın açılışının gerçekleştirilmesinin ardından festival alanına geçildi ve burada yine protokol mensupları Festival Panayırı açılışını birlikte yaptı. Açılış sonrası tüm protokol mensupları ve davetliler Festival alanında stantları gezdi. 
KATILIM BU YIL DA YOĞUN OLDU
Saray Geleneksel 7. Bahar ve Kültür Festival açılış törenlerine, CHP Tekirdağ Milletvekili Av. Emre Köprülü, Saray Kaymakamı Gülishan Yiğit, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Kıyıköy Belediye Başkanı İsmail Gök, İl Genel Meclis Başkanı Av. Orhan Perçin, İl Genel Meclis Başkan Vekilleri Nedret Özer, Sami İkizler, İl Genel Meclisi üyesi ve Tarım Komisyonu Başkanı Nazmi Duygu, CHP Saray İlçe Başkanı Ali Osman Yaşar ve ilçe yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe yönetim kurulu üyeleri, Saray Belediye Meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve başkanları, okullar ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı.
? Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10