YILDIZKENT İLKÖĞRETİM ANASINIFI “YILSONU ŞENLİĞİ” YAPTI

Kapaklı Yıldızkent İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde Yıl Sonu Şenlikleri Programı düzenledi. Önceki gün okul bahçesinde yoğun bir katılımla gerçek

Çerkezköy 3.06.2012 21:36:00 0
YILDIZKENT İLKÖĞRETİM ANASINIFI “YILSONU ŞENLİĞİ” YAPTI
Çerkezköy Haber – Kapaklı Yıldızkent İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde Yıl Sonu Şenlikleri Programı düzenledi. Önceki gün saat 17.30’da düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
İYİ BİR ÖĞRETMEN NASIL OLMALI?
“Yıl Sonu Şenlikleri” programının açılış konuşmasını yapan Anasınıfı öğretmeni Nilgün Saratlı eğitimin öğretmen-veli-öğrenci üçgeninden oluşan bir platform olduğuna değindi.
İnsanların ileriki yaşlarındaki başarılarında, okul öncesi eğitimin yerinin önemine dikkat çeken Saratlı, “Okul Öncesi Eğitim” gömleğin ilk düğmesidir ve doğru iliklenmesi gerekir. Çocuklarımızın ve ülke insanımızın sorun çözmede ve faydalı birer vatandaş olmaları yolunda olumlu katkılar sağlar” dedi. ‘İyi bir öğretmen nasıl olur?’ sorusuna da cevap veren Nilgün Saratlı, “eğer bir öğrenci öğretmenini seviyor ve örnek alıyorsa, o öğretmen başarılı olmuş demektir. İyi bir öğretmen mümkün olduğunca öğrencisinin yanında olmalıdır. Sevginin, başarının iksiri olduğunu bilmelidir. Hayata karşı direnmeyi ve yeni ufuklar açmayı başarabilmelidir” diye konuştu.
OKULUN STATÜSÜ SENEYE BELLİ OLACAK
Programda daha sonra konuşan Kapaklı Yıldızkent İlköğretim Okulu Müdürü Önder Ayaz, konuşmasına gösterinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Okullarında 4 anasınıfında 82 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Ayaz, “Bu yıl başarılı eğitim yılı geçirdiğimizi düşünüyorum. Öğrencilerimizin bundan sonraki eğitim yaşamlarında da başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum” dedi. Eğitim öğretim yılında emeği geçen müdür yardımcılarına, öğretmenlere ve hizmetlilere teşekkür eden Önder Ayaz, “Seneye okulumuzun ilkokul olarak mı yoksa ortaokul olarak mı eğitim öğretim hayatına devam edeceği konusunda velilerimizin merak içerisinde olduklarını biliyorum. Konuya dair 8 Haziran’da valilikten açıklama yapılacak. Kararı karne günü bir açıklama yaparak sizlerle paylaşacağım” dedi.
GÖSTERİ BEĞENİYLE İZLENDİ
Kapaklı Yıldızkent İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı “Yıl Sonu Şenlikleri” etkinliği öğrencilerin şiir dinletileri ve dans gösterileri ile devam etti. Yıldızkent İlköğretim Okulunun Müdür yardımcıları Bülent Karataş ve Suat Yüksel’in de katkıları ile gerçekleşen programda, Anasınıfı öğretmenleri Nilgün Saratlı, Dilşad Mini, Nefise Yılancı ve Nevin Şahin yönetiminde hazırlanan gösteriler, katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlendi.
? Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10